Close search

Магнезий и витамин В6 за здрав сън

Магнезий и витамин В6 за здрав сън Магнезий и витамин В6 за здрав сън Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Магнезият е един от най-важните микроелементи в нашия организъм, който може да помогне при проблеми със съня. Той играе важна роля в работата на централната нервна система, като осигурява нормалната нервно-мускулна проводимост и е част от основата за енергийния обмен, пишат още от zdrave.bg.

Затова при недостиг на магнезий човек се уморява бързо, става раздразнителен, нарушава се неговият сън, а жените стават ревливи.

Магнезият постъпва в организма с хранителните продукти като пресни плодове, зеленчуци, ядки. За съжаление в съвременното хранене присъстват твърде малко продукти, богати на магнезий.

Широката употреба на полуфабрикати, фаст фууд, газирани напитки и увлечението по някои силно ограничаващи диети способстват за извеждането на магнезия от организма. Редица заболявания като диабет, бронхиална астма, зависимост от цигарите, прекомерната употреба на алкохол и приемането на орални контрацептиви също са съпроводени с недостиг на магнезий.

Този микроелемент бързо се изразходва при напрегнатия ритъм на живот, често съпроводен от стрес, физическо и умствено претоварване. Съществува своеобразен порочен кръг: недостигът на магнезий способства за развитието на стреса, който на свой ред засилва потребността на организма от магнезий.

Правилното хранене и здравословният начин на живот ще ви помогнат да се справите със стреса. Увеличете употребата на плодове и зеленчуци (особено тези, които са със зелен цвят), не прекалявайте с кафето и цигарите и по възможност се наспивайте добре.

Добре е да приемате магнезий в съчетание с витамин В6, който увеличава усвояването на микроелемента и засилва всички негови клинични ефекти.

Комбинацията от магнезий и витамин В6 ще ви помогне да се справяте с всекидневните си задължения, както и да подобрите съня си, като запазите доброто настроение и жизнения тонус.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност