Close search

Малини за тънка талия и пречистване на организма

Малини за тънка талия и пречистване на организма Малини за тънка талия и пречистване на организма Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Едва ли има някой, който не обича малини. Ароматните и вкусни плодове съдържат уникални за здравето антиоксиданти. 

Едно от най-хубавите им качества може би е, че малините помагат на тялото ви да отслабне. Те са познати на човечеството като храна и лекарство от незапомнени времена. 

Днес съществуват различни сортове малини, които притежават рядко срещани хранителни и лечебни качества.

Малините имат силен и приятен аромат и вкус. Те действат тонизиращо на човешкия организъм. Това е един чудесен летен плод с ниска калоричност, лесно усвоими въглехидрати, ниско съдържание на протеини и мазнини, богати на минерални вещества и витамини.

Малините съдържат голямо количество елагонова киселина, която заедно с други вещества действа като мощен антиоксидант и неутрализира вредните свободни радикали. Също така малините съдържат и още един силен антиоксидант – витамин С

Антиоксидантните свойства на малините са 50% по-високи от тези на ягодите, 3 пъти от тези на кивито и 10 пъти от доматите пише още ehograf.info.

Малините съдържат и много микроелементи – мед, цинк, манган, селен, желязо, а също и макроелементите калий, магнезий, фосфор и калций

Високият процент на калия регулира водния баланс в организма, а калцият, магнезият и фосфорът са необходими за изграждането на костите и зъбите и за регулиране на нервната система и мускулите.

Малините утоляват жаждата и подобряват храносмилането. Ниската калорична стойност, минималното съдържание на захароза и високо съдържание на влакнини правят малините подходяща храна както за диети за отслабване, така за лекарство за хора, страдащи от диабет, сърдечни и други заболявания припомнят колегите от doctiming.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност