Close search

Маслото в търговската мрежа е пълно с вредни съставки

Маслото в търговската мрежа е пълно с вредни съставки Маслото в търговската мрежа е пълно с вредни съставки photo-credit

Маслото в търговската мрежа е пълно с вредни съставки.

Това стана ясно от проверка на асоциацията "Активни потребители", като в някои от пробите количеството на вредните съставки достига до 75%. Това включва немлечни мазнини, палмово масло, свинска мас.

"В 4 от пробите се оказа, че има наличие на немлечни мазнини. Това най-вероятно е маргарин. Не можем да кажем със сигурност какво точно е, защото не сме правили по-задълбочено изпитване. За нас е достатъчно да се знае, че тези мазнини са от немлечен произход", коментира изпълнителният директор на "Активни потребители" Богомил Николов.

От 15-те проверени масла 3 са вносни, 11 български и 1 с неясен произход. Нарушенията са открити най-вече продуктите родно производство. 

От Агенцията по безопасност на храните ще направят ново изследване на продуктите, което трябва да потвърди или отрече резултатите.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK