Close search

Мед и мляко за нежна кожа, зехтин и ткива за мекота и банани срещу токсини в кожата

Мед и мляко за нежна кожа, зехтин и ткива за мекота и банани срещу токсини в кожата Маска за лице с мед и мялко за нежна кожа, зехтин и ткива за мекота и банани срещу токсини в кожата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За да върнете отново свежестта и младостта на кожата си, си пригответе една от тези лесни и ефикасни маски за лице. Те ще стегнат и подхранят вашата кожа. Очаквайте ефект още след първото ползване.

Маска с мед и мляко за кожа като кадифе

Не случайно, че Клеопатра се къпела в мляко. То придава мекота на кожата, а медът успокоява раздразненията и подхранва.

Смесете равни дози мед и мляко. Нанесете сместа върху кожата за 15 минути. Изплакнете с топла вода. Използването на тази маска е препоръчително да става веднъж-два пъти седмично. Резултатът се забелязва след един месец редовна употреба.

Маска с тиква и зехтин за нежни усещания

Настържете 100 г тиква и я сварете за около 5 минути. Към нея добавете 1-2 с.л. мляко и свалете от огъня. Изстудете получената смес до топло и добавете 1 чаена лъжица суха мая и 1 чаена лъжица зехтин, може вместо зехтин да добавите няколко капки масло от тиквени семки. Дайте на сместа да постои така около 10 минути, след което нанесете върху добре почистена кожа на лицето и шията, като избягвате областта около очите. Оставете овлажняващата маска да престои 20 минути, след което отмийте с топла вода.

Маска с банан и розова вода – убийте токсините

Вземете половин банан, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. розова вода, ½ ч.л. витамин Е, 1 ч.л. глина. Преди да нанесете върху кожата я почистете. След това нанесете тънък слой върху лицето и шията. Останете с маската в продължение на около 10 минути, за да могат бананът и етеричните масла да успокоят кожата, а глината да абсорбира всички токсини и нечистотии по нейната повърхност. Отмийте с топла вода и попийте излишната влага с мека хавлиена кърпа.

Източник: nie-jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност