Close search

Мехлем от невен за разширени вени, при рани и против гъбички

Мехлем от невен за разширени вени, при рани и против гъбички Невенът е една от най-популярните билки у нас Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Невенът е една от най-популярните билки у нас. Според билкари, растението помага при рак и ракоподобни язви. Лечебната му сила е най-мощна, когато се бере по силно слънце.

Невенът се справя успешно при лечението на разширени вени, при рани и против гъбички. Мехлем, приготвен от невен и мас, върши чудеса пишат още от prekrasna.bg.

Ето и рецептата за него:

Ще са ви необходими 4 шепи невен – може да ползвате листата, стъблата и цветовете. Растението се нарязва на дребно, след което се слага в 500 грама чиста, домашна свинска мас или растителна мазнина.

В горещата мазнина се слага нарязаният на ситно невен, след което се разбърква. След няколко минути съдът се маха от котлона и се покрива с капак. На следващия ден лекичко се затопля, а после се филтрира през ленена кърпа. Мехлемът се слага в предварително приготвени и чисти съдове.

* Прилага се при нужда.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност