Close search

Международен ден на хумуса

Международен ден на хумуса Не се нуждаем от специален празник, за да отпразнуваме нещо вкусно и популярно, но деня на хумуса, заслужава да се спомене. photo-credit

На този ден се насърчават хората да ядат хумус, сутрин, обед и вечер, да организират или участват в събития, организирани по повод този ден. В последните години този празник е бил отбелязван от стотици хиляди хора, които споделиха в социалните си профили снимки от различни краища на света как ядат хумус.

Ето и няколко любопитни факти за хумуса:

•    Хумусът е много популярна храна в Близкия Изток
•    Съдържа манган, който се бори със свободните радикали
•    Съдържа фолиева киселина
•    Основната съставка е нахутът, който е с високо съдържание на протеини
•    От друга страна, съдържа тахан, който представлява паста от сусам
•    Нахутът не съдържа холестерол и е хит сред вегетарианците
•    Съдържа Омега 3, желязо, мед, аминокиселини
•    Консумацията на нахут и хумус сред жени, дава на организма 52 % повече фибри, 13% полиненаситени мазнини и 20% по-малко захари, в сравнение с други хора
•    Талията на феновете на тази рязадка е 8% по-малко от на другите хора.
•    Подходящ е за диабетици

Рецепти за различни видове хумус и лесното му приготвяне, можете да намерите ТУК

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK