Close search

Морковите или ябълките са по-полезни

Морковите или ябълките са по-полезни Морковите или ябълките са по-полезни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Доскоро се смяташе, че ябълките са едни от най-здравословните продукти.

Учените неведнъж доказваха, че те може да заменят цял склад с хранителни добавки. Но напоследък вниманието на специалистите е привлечено от морковите. Изследователски колектив, включващ специалисти от различни държави, препоръчва всеки ден да се ядат моркови, за да се предпазим от много здравословни проблеми.

Оранжевият зеленчук може да ни осигури витамини, минерали и много други здравословни вещества. Според специалистите морковите са изключително полезни и за стомашно-чревния тракт. Те помагат да се справим с проблеми на храносмилането, язва, гастрит и др.

Ако организмът ни се нуждае от витамините А, C, D, E, K, B1 и B6, биотин, калий, калций, магнезий, фосфор, органичен натрий и някои други микроелементи, най-добре е да ядем моркови. Някои учени дори смятат, че зеленчукът ще ни спаси от затлъстяване, болести на венците, безсъние, възпаление на бъбреците, черния дроб, жлъчката, ще ни предпази от болестта на Алцхаймер, колит и др.

Източник: health.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност