Close search

Напитка с брюкселско зеле помага на болни от диабет

Напитка с брюкселско зеле помага на болни от диабет Полезното брюкселско зеле е богато на витамин С и други витамини Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Диабетът е сложно заболяване, което изисква стриктно придържане към специална програма за хранене, следене на кръвната захар, използването или на антидиабетични хапчета или инжекции с инсулин и цял набор от други съображения, които създават неудобства.

Добрата новина е, че диабетът е едно от много хроничните заболявания, които могат да бъдат подобрени чрез поемането на контрол и отговорност за ежедневната грижа на пациентите с диабет и извършване на промени в начина на живот, които ще помогнат при дългосрочно прилагане. 

Една от тези промени в начина на живот е съвсем проста – редовната употреба на чудесната напитка с брюкселско зеле, чиито хранителни вещества могат да подкрепят и подхранват цялостното здраве на диабетиците. Прочетете, за да научите повече за това как да направите тези сокове в уюта на собствения си дом.

  • Сок от брюкселско зеле и зелен фасул

Необходими продукти:

10-12 глави брюкселско зеле, 2 чаши зелен фасул, 1 обелена краставица, 1 обелен лимон.

Начин на употреба:

Соковете от брюкселско зеле, фасул, краставица и лимон се изстискват в сокоизстисквачка поотделно. Комбинирайте всички тези 4 сокове и ги смесете добре. Може да се съхранява в хладилник, но трябва да не се оставя да престои много време, а е по-добре да се изпие докато е пресен.


Тази напитка е чудесно за диабетици, тъй като тя е богата на витамини, сред които витамините С, В2 и B6, които могат да помогнат за производството на инсулин. Това от своя страна спомага за добрия контрол на кръвната захар и затова са важни за хората с диабет.

Съдържанието на витамин С в полезното брюкселско зеле е от 150 до 250 мг е 100 грама, което е повече от лимоните и другите цитрусови плодове. В него са открити и цял набор други витамини – бета каротин, К, от групата В.

Сериозен недостатък на соковете е, че ни лишават от полезните фибри и пектин, затова не пропускайте да си похапвате зеленчуците и плодовете в обикновеното им състояние, съветват още от lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност