Close search

Най-добрите афродизиаци и къде да ги намериш

Най-добрите афродизиаци и къде да ги намериш Най-добрите афродизиаци и къде да ги намериш Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

От меко калифорнийско авокадо до горчив шоколад в Белийз и лакоми колумбийски мравки

Стриди

Къде: остров Принц Едуард, Канада
Кога: през юли и август стридите имат най-силен вкус
На острова до източния бряг на Канада даже си имат Общество на стридите и четиридневен международен фестивал на черупчестите животни, който се провежда в края на септември. Целият този фетиш не е без основание – прочутите местни стриди от залива Малпек печелят награда още от Световното изложение в Париж през 1900 г.
Къде другаде: Мияджима, Япония и Голуей, Ирландия

Ягоди

Къде: Англия
Кога: юни – началото на август
Едно време ние също се гордеехме с ягодите си, но английските са възпяти дори от Битълс (Strawberry Fields Forever, сещаш се). Дали със сметана, захар или в естествения си вид, ягодите са идеални за лятото. В Обединеното Кралство най-добрите (и най-многото) са в графство Съри. Местната ферма Крокфорд Бридж разполага със собствена сладоледаджийница, където можеш да хапнеш сладолед с прясно набрани ягоди. Ако пък си фен и на тениса, гледай поне веднъж да посетиш най-известния турнир в света – Уимбълдън. Там купичката с ягоди е просто задължителна част от цялото изживяване.
Къде другаде: Швеция

Шоколад

Къде: Белийз
Кога: февруари и май
Ако и ти като нас (и като повечето разумни хора по света) си умираш за шоколад, опитай да стигнеш до Белийз. Местните твърдят, че тук е родното място на шоколада на маите. Маите, изглежда, се тъпчели с него на всяко сядане (може би това е една от причините за упадъка на империята им), но не ти препоръчваме да следваш техния пример. Вместо това се запиши за една от двете шоколадови седмици, организирани от екологичния курорт Cotton Tree Lodge. Така ще научиш историята на шоколада и ще видиш в естествена среда как се приготвя традиционната напитка от какао на маите. Ще се срещнеш и със занаятчийски производители на шоколад и дори ще можеш сам да направиш от сладкото кафяво изкушение.
Къде другаде: Брюксел, Белгия

Авокадо

Къде: Сан Диего, САЩ
Кога: целогодишно
Вече над 50 години феновете на зеления плод се събират на Фестивала на авокадото във Фолбрук, окръг Сан Диего. Тук можеш да ядеш гуакамоле до насита, да опиташ авокадов фъдж или да си купиш сувенир с формата на плода. За малко по-изискана вечеря се насочи към ресторант Peohe's, където комбинирай авокадото с краб, докато зяпаш залива на Сан Диего в краката ти.
Къде другаде: Мексико

Червено вино

Къде: Бордо, Франция
Кога: май
Препоръчваме региона Медок в Югозападна Франция, където се намира легендарното имение Шато Мутон Ротшилд, дало на свето прекрасно вино с много международни награди. Ще трябва да резервираш доста отрано място в обиколката на избата, но след като дегустираш първата си чашка каберне совиньон, ще разбереш, че си е заслужавало. Ако все още можеш да се държиш на краката си след хубавата винена разходка на чист въздух, отбий се и в музея, събрал колекцията на Ротшилд с произведения на изкуството.
Къде другаде: Ла Риоха, Испания

Босилек

Къде: Чианг Май, Тайланд
Кога: целогодишно
Не можеш без свежия аромат на босилек? Отправи се към готварското училище „Тай Фарм“ в Чианг Май. Невероятното школо с приветлива кухненска градина ще те накара да пееш от радост, че си се върнал към ученическите си години, макар и за малко. Във фермата се отглеждат различни видове босилек, с които ще приготвяш вкусни ястия, а можеш да се подкрепиш и с люти чушки и банани, които също имат свойствата на афродизиак.
Къде другаде: областта Лигурия, Италия

Мравки-листорезци

Къде: Баричара, Колумбия
Кога: пролетта
В Колумбия от над 500 години насам дават тези големи, дъвчещи листа мравки на новобрачните двойки. Смята се, че леката закуска с насекомите увеличава сексуалното желание. На всичкото отгоре, мравките са и диетична храна – пълни са с протеини, но имат много ниско съдържание на мазнини. След пролетната жътва по улиците на колумбийския град Баричара се продават печени мравки-кралици. Малко по-префърцунена е мравешката кухня в ресторант „Колор де Ормига“, където предлагат мравешки хляб и дори мравешко филе миньон?!
Къде другаде: Камбоджа

Морска краставица

Къде: Шанхай, Китай
Кога: май
Другите прякори на мекотелото са „морски плъх“ и „морски плужек“. Ако погнусата в теб надделее обаче, ще изпуснеш да опиташ един от най-важните китайски афродизиаци. От лигавото безгръбначно най-често се приготвят задушено и супи, в които парчетата доста безвкусно месо се привеждат във вид, удобен за ядене, с помощта на билки и подправки. В шанхайския ресторант от 19-и в. Dexingguan се предлага изключително автентично ястие – морска краставица в сос от хайвер от скариди.
Къде другаде: Япония

Открий още интересни неща от света. Пътувай и се забавлявай с termo.bg!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност