Close search

Най-подходящите диети според вашата зодия

Най-подходящите диети според вашата зодия Най-подходящите диети според вашата зодия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Да спазваш диета според зодията звучи леко налудничаво, но всяка от 12-те зодии има свой характерен подбор на хранителните продукти. За всеки е ясно,че не сме само 12 типа и не можем да отслабнем " по образец". 

Всеки организъм си е уникален сам по себе си, но зодията дава няколко общи насоки за по- лесно спазване на диета с по-голям ефект. 

Зодиакалните диети ще ви помогнат да спазвате хранителни режими, подходящи за вашата личност и тяло.

Повечето от хранителните режими не дават дълготраен ефект, затова е хубаво да знаете каква диета подходяща на една или друга зодия:

Овен:

Овенът обожава всичко с месо. За да отслабне първо трябва да се откаже от месо и второ - да започне диета.

Представителките на зодия Овен започват диета ентусиазирано, но бързо след това се отказват. Нервната система е уязвимото им място, често се оплакват от главоболие и безсъние.

Забранени храни: тестени, пържени и мазни храни, майонеза, ядки, кафе, енергийни напитки.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, животински белтъчини (нетлъсти меса, риба и пиле) и млечни продукти. 

Пикантните ястия отговарят на буйния нрав на Овните и също е добре да присъстват в менюто им. 

Напитки – билкови чайове, фрешове и минерална вода. Витамини – В и С. Минерали – желязо. Първият ден трябва да изпие поне два литра мляко или вода.

През деня може да изяде 200 г сухари от тъмно брашно. Следващите дни да се храни с безсолна оризова или овесена каша и да изпие не по-малко от 2-2,5 литра вода или зелен чай.

Най-подходящ разтоварващ ден: Вторник.

Телец:

Телецът е най-големият чревоугодник в зодиака. Представителките на тази зодия обичат вредната храна в неразумни количества. Често са с наднормено тегло. 

Почти невъзможно е да спазват диета, затова трябва да променят някои от хранителните си навици. Уязвимите им места са шията и гърлото.

Забранени храни: тестени и пикантни храни, бисквити, бонбони, сметана, сосове, бира

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, пилешко и пуешко месо, плодове и зеленчуци (без картофи), варива. 

Напитки: липов чай и минерална вода. 

Витамини – А, С и Е. Минерали – калций и йод. 

На закуска трябва да хапва едно яйце и да изпива чаша чай или кафе без захар. 

На обяд голяма чиния зеленчуци и парче месо или риба, а на вечеря кисело мляко и зелени плодове (без грозде) без ограничения. Тази диета да продължава поне една седмица.

Най-подходящ разтоварващ ден: Петък.

Близнаци:

Жените Близнаци най-често се хранят набързо и с нездравословни храни. Обичат да експериментират и да опитват нови и нови храни. Удоволствие е да ги наблюдаваш, докато се хранят. Уязвимите им места са ръцете и нервната система.

Забранени храни: алкохолни коктейли, газирани напитки, кафе

Диета: Най-важното е да се хранят често и по малко. 

Дневното меню трябва да включва повече растителни белтъчини (варива, ядки), свежи плодове и зеленчуци. 

Напитки: чай и минерална вода. Витамини – B и C. Минерали – калций и калий.

Един съвет за диета, подходяща за дамите Близнаци: в голяма тенджера пригответе отвара от зеле, моркови, цвекло и лук, след това извадете зеленчуците и пийте бульона като вода. Резултатът ще надмине очакванията ви.

Рак:

Раците са кулинарни естети, които често се поддават на хранителни изкушения. Не понасят некачествената храна и предпочитат сами да приготвят ястията, с които се хранят. Най-уязвимите им места са стомаха и пикочната система.

Забранени храни: захар и захарни изделия, бял хляб, бира.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, риба, млечни продукти, плодове (предимно цитруси, без банани), тъмнолистни зеленчуци. 

Напитки – фрешове и минерална вода. Витамини – А и С. Минерали – желязо и калций.

За дамите, представтели на зодията е чудесна "средиземноморската диета". За известно време забравете за месото, зърнените храни, картофите, цвеклото, морковите и сладкишите. Яжте с удоволствие зелени зеленчуци и морски продукти. Само трябва да изключите от менюто си солените, пушените и маринованите морски дарове. В чая и водата си изцеждайте по няколко капки лимонов сок.

Най-подходящ разтоварващ ден: Понеделник.

Лъв:

Лъвът обича изисканата храна и ненавижда диетите. Представителките на тази зодия превръщат вечерята в пиршество. Добре, че имат много добър метаболизъм и винаги преливат от енергия. Уязвимите им места са сърцето и гръбнакът.

Забранени храни: сол и солени храни, тлъсти меса.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече нетлъсти червени меса, нискомаслени млечни продукти, зеленолистни зеленчуци, свежи плодове (предимно цитруси). 

Напитки – червено вино в умерени количества и минерална вода. 

Витамини – А и С. Минерали – желязо и калций.

Дамите от зодия Лъв трябва да съобразят диетата си с кръвната група. Единственият и минус е, че тя "сработва" не веднага, а минимум след месец. 

За Лъва с нулева кръвна група са добри местната диета (но без пикантни подправки и гарнитура), зеленият чай и отварата от шипки. 

За А група - кашите и дори тестените изделия от груби сортове пшеница, кафето и чаят. 

За В - млечно-киселите продукти. 

АВ група трябва да наблегне на пилешко и пуешко месо, овес, ориз и кисело мляко.

Дева:

Девата е царицата на диетите. Решат ли, че трябва да отслабнат, представителките на тази зодия преминават на аскетичен диетичен режим и бързо свалят килограми. Уязвимото им място е храносмилателната система.

Забранени храни: захар и захарни изделия, кафе.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече нискомаслени млечни продукти, сурови и варени зеленчуци, ядки, пълнозърнести храни и сушени плодове. 

Напитки – билкови чайове, фрешове и минерална вода. 

Витамини: В и С. Минерали – калций и калий.

Тази рецепта за "чудодейна супичка" ще ви бъде от полза: сложете в седемлитрова тенджера шест глави лук, шест домата, една зелка, три зелени чушки и една голяма връзка целина, посолете леко и добавете къри. 

След завиране поддържате супата на силен огън 10 минути, след това намалете леко огъня и оставете тенджерата, докато зеленчуците се разварят. Може да пиете чай, доматен сок и вода.

Най-подходящ разтоварващ ден: Сряда.

Везни:

За Везните храненето е истински празник. Ядат бавно и продължително, често прекаляват с любимите си храни. Уязвимите им места са бъбреците и кръвообращението.

Забранени храни: шоколад и алкохол.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече риба, нискомаслени млечни продукти, варива, ядки, тъмнолистни зеленчуци, свежи и сушени плодове. 

Напитки – минерална вода. 

Витамини – С и Е. Минерали – калций и магнезий.

Примерна и лесна диета: първи ден - любимите плодове (без банани), чай, кафе, сокове, всичко без захар. Втори и трети ден - сурови, пресни или консервирани зеленчуци, без царевица и зелен грах. През този ден пие само вода. На четвъртия ден може да се поглези с три банана, сок и чай. На петия - да изяде 200 грама варено или печено телешко и домати, всякакви напитки без захар. На шестия към телешкото може да добави любимите си зеленчуци без картофи, царевица и зелен грах. На седмия - всичко от гореизброените продукти, а също и ястия от кафяв ориз.

Най-подходящ разтоварващ ден: Петък.

Скорпион:

Скорпионите са пристрастени към висококалоричната храна и нощното хранене. Обожават подправките и пикантните храни. Често страдат от наднормено тегло.

Забранени храни: гъби (предразположени са към хранителни натравяния), алкохол и кафе.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, варива, кълнове, пиле и риба, свежи плодове и зеленчуци. 

Напитки – чай и минерална вода. 

Витамини – А и С. Минерали – цинк и селен.

Примерна диета: първи ден- три кофички кисело мляко, вода без ограничения. Втори: два литра прясноизцеден ябълков сок, вода без ограничения. Трети: през първата половина на деня - ябълков сок, през втората - чаша топла вода с две супени лъжици сорбит (продава се в аптеките). Вечерта се слага грейка в областта на черния дроб. Добре е да се пие липов и ментов чай. На следващия ден да се наблегне на варени зеленчуци или овесена каша.

Най-подходящ разтоварващ ден: Вторник.

Стрелец: 

Стрелецът се храни обилно и разнообразно. Диетите са необходимост, но причиняват депресии на чувствителните представителки на тази зодия. Уязвимите им места са бъбреците и черният дроб.

Забранени храни: захар и захарни изделия, масло, сметана, сосове, алкохол.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече нетлъсти меса, нискомаслени млечни продукти, зеленчуци (без патладжани) и плодове. 

Напитки – фрешове и минерална вода. 

Витамини – С и В. Минерали – калций и силиций.

Примерна диета: първият ден до три часа следобед се ядат пресни плодове (без банани), а след този час - три печени картофа. На следващия ден може да се яде всичко, но само по принципа на Хей. Табу са сладките и газираните напитки. Последното приемане на храна трябва да е не по-късно от 18 часа. Временно трябва да се забравят консервираните продукти.

Най-подходящ разтоварващ ден: Четвъртък.

Козирог:

Козирозите са работохолици, но никога не пропускат обяда. Диетите определено не са за тях, защото нямат време и търпение да ги спазват. Уязвимите им места са костите, ставите, зъбите и ушите.

Забранени храни: сол и солени храни, пикантни ястия.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече риба, пиле, яйца, нискомаслени млечни продукти, ядки, кореноплодни зеленчуци и плодове. 

Напитки – билкови чайове и минерална вода. 

Витамини – В и Е. Минерали – калций.

Най-подходящ разтоварващ ден: Събота.

Водолей:

Водолеите предпочитат да “поглъщат” духовна храна и нерядко забравят да се нахранят. Нямат нужда от диети, а от често хранене на малки порции.

Забранени храни: мазни и пържени храни.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече риба и морски дарове, соеви продукти, пълнозърнести храни, ядки, тъмнозелени зеленчуци, пресни и сушени плодове. 

Напитки – минерална вода. 

Витамини – С и Е. Минерали – желязо и калций.

Примерна диета: В продължение на две седмици до 12 часа на обяд му се позволява да пие негазирана минерална вода - по една чаша на всеки половин час. На обяд може да яде всякакво месо или риба без гарнитура, на вечеря - любимите си кисело-млечни продукти. Два пъти в седмицата може да изяде по едно варено яйце. За хляба и всички зърнени храни, за зеленчуците (освен краставици и листни зеленчуци) и плодовете трябва да забрави. Може да пие фиточайове от лайка, касис, мента или каркаде.

Най-подходящ разтоварващ ден: Събота.

Риби:

Представителките на зодия Риби са от жените, на които “всичко им се лепи”. Много са капризни към храната и непостоянни в спазването на диети. Уязвимите им места са черният дроб и бъбреците.

Забранени храни: сол и солени храни, алкохол.

Диета: Дневното меню трябва да включва повече пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, риба и морски деликатеси, пиле, яйца, зеленчуци и плодове. 

Напитки – минерална вода. 

Витамини – В и С. Минерали – желязо.

Примерна диета: Закуска- чаша сок от грейпфрут и две препечени филийки с мед. Обяд: зелева салата и каша със сушени плодове и ядки без захар. Вечеря: салата от цвекло и зеленчуци. През ден на вечеря може да се изяждат порция варена бяла риба. Да пият не по-малко от три литра течности на ден, всички салати подправяйте със зехтин.

Най-подходящ разтоварващ ден: Четвъртък.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност