Close search

Най-скъпите ястия в света

Най-скъпите ястия в света Най-скъпите ястия в света Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако изведнъж попаднете в ситуация, в която поради някаква причина трябва да похарчите голяма сума пари, ето как може да олекне вашия джоб.

Може да опитате най-скъпия хамбургер в света в нюйоркския ресторант "Serendi". Той струва 295 долара и сигурно ще попитате защо. "Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене, яйца от пъдпъдъци. Ако това ви се струва, че не е достатъчно висок разход за вашия хамбургер, ще получите и клечка за зъби покрита с диаманти.

В Малта може да се насладите на най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате е необходимо седмица преди това да я поръчате. Освен всички продукти необходими за пицата има още и бели трюфели.

Най-скъпата супа пък се предлага в лондонския ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате трябва да я поръчате пет дни по-рано, съобщава БГНЕС. Супата е подготвена от месо от акула, миди, гъби японски цвят, морска краставица, пилешко, свинско и шунка.

Най-скъпият хотдог струва 145.49 долара и може да си го купите в Сакраменто.

Ето и най-скъпия десерт. Той се предлага в ресторанта "Serendipity" в Ню Йорк. Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара. Той е смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове какао в света. Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка.

Източник: profit.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност