Close search

Няколко храни за красива кожа

Няколко храни за красива кожа Храни за красива кожа Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Красивата и здрава кожа има нужда не само от козметични процедури по салоните. За нея от основно значение е храната, която консумираме.

Колегите от tialoto.bg предлагат 5 храни, които ще ви накарат да се гледате с възторг в огледалото и да се възхищавате на невероятното си лице:

Черен шоколад

Това сладко изкушение помага за подобряване на циркулацията на кръвта в тялото и е богат източник на антиоксиданти, които се борят със стареенето и вредните свободни радикали в организма.

Зелен чай

Всички знаем, че той е полезен за регулиране на теглото, но освен това е и като еликсир за кожата. Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали в тялото.

Чушки

Те са нискокалорични, а освен това могат да се консумират по различни начини – сурови, печени, варени, на грил. Чушките съдържат много витамин C (важен особено за пушачите), витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин (предшественик на витамин А), фолат, калий и изобилие от фибри.

Семена

Те захранват кожата и целия организъм с етерични масла и са ценен източник на витамин С и Е, както и са богати на протеини.

Папая

Този плод е нискокалоричен и от него се правят куп разкрасителни маски за почистване на кожата. Помага и при проблеми с яйчниците. Папаята лекува възпаления и съдържа витамини С и Е и бета-каротин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност