Close search

Няколко рецепти с арония за хипертоници

Няколко рецепти с арония за хипертоници Рецепти с арония за хипертоници Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Един прекрасен плод – чудесната и ароматна арония – може да ви спаси от високо кръвно. 

Аронията, или позната също и като черноплодна офика, е един прекрасен и полезен плод, които помага на хората. Плодовете й са богати на витамини и минерали, а най-високо е съдържание на витамин P и в това отношение плодът арония е абсолютен рекордьор сред себеподобните си. Затова и се правят много рецепти с арония, които помагат при високо кръвно налягане. В аронията има също така значителни количества калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, йод, манган, мед, молибден. Плодът е богат също така на лимонена, ябълчна и янтарна киселини, пектинови и дъбилни вещества.

Всеки, който страда от високо кръвно, може да си направи няколко рецепти с арония. Една от най-разпространените е да се изцеждат 150 милилитра сок от пресни плодове, но към тях не бива да прибавяте никакви подсладители, дори и мед. Течността се прецежда и се съхранява в тъмно шише на хладно място. Пие се по три пъти на ден по 50 милилитра, половин час преди хранене. Това се прави 21 дни.

Рецепти с арония могат да се приложат и при язва на стомаха и дванадесетопръстника, при гастрит с повишена киселинност. Най-полезен е сокът на аронията.

Други рецепти с арония могат да се правят и от изсушени плодовете и от тях да си приготвяте чай от този полезен плод. Взимат се по една лъжичка сушена арония и шипка и се вари в 300 милилитра вода, запарва се, прецежда се и се пие два-три пъти на ден.

Източник: lechitel.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност