Close search

Омарът-деликатес номер едно в света

Омарът-деликатес номер едно в света Омарът е един от най-големите специалитети по целия свят. Консумира се в супа, салата, сварен със специален дресинг, в руло или в други предястия. photo-credit

В хранителната индустрия се използват два вида омари - Newberg и Thermidor. Готвачите кипват или приготвят на пара деликатеса, като се разбира дали е готов по промяната на цвета на черупката - от син до оранжев.

Това се получава от разграждането на определен протеин, благодарение на който се променя и цвета.

Ето и някои други любопитни факти за вкусните омари.

Средното ниво на живака в омар е около 0,107 м.г.

- До 19-ти век, консумацията на омар не е била популярна.

- Преди години, храненето с омари се е смятало за белег на бедност.

- Това е била една от най-често консумираните храни в затворите.

- В наши дни най-скъпото ястие с омар, достига до 19 000 лв, във френски ресторант в Париж.

- Омарите могат да живеят до 100 години.

- Омарите са канибали. Когато храната е оскъдна, се знае, че ядат по-малки омари.

- Омарите могат да регенерират своите нокти, крака и антени.

- Месото е голям източник на протеини, осигурявайки 28 грама протеин на чаша.

- Омарът е добър афродизиак.

- Деликатес е печен омар, направен на руло с морски водорасли

Източник: foodpanda

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK