Close search

Осем домашни средства против бронхит

Осем домашни средства против бронхит Осем домашни средства против бронхит Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Много хора са страдали от бронхит, респираторен проблем, който се характеризира с постоянна кашлица и обикновено се лекува от лекар. Съществуват няколко средства за защита, които можете да използвате, за да повлияете на бронхита естествено и ефективно в дома. Следващият път, когато почувствате симптомите, опитайте едно от тях.

1. Мляко с куркума

Мляко с куркума съдържа антисептичните и стягащи свойства на куркумата. Това комбинирано с обезболяващите ефекти на млякото ще ви даде бързо облекчение от бронхит. За да направите тази успокояваща напитка, просто добавете щипка куркума на прах, както и малко захар в чаша мляко. След това варете около 15 минути. Оставете да изстине малко и пийте топло.

2. Пара

Вдишването на пара е чудесен начин да се въведе топъл, влажен въздух в белите дробове, както и в носа и гърлото. Парата ще помогне да изчистите запушен нос и ще ви позволи да дишате по-лесно. Добавете листа от босилек или евкалиптово масло във водата и вдишвайте парата.

3. Семена от копър

Семената от копър са противовъзпалителни средства и са опаковани с флавоноиди. Те наистина помагат за подпомагане на имунната реакция срещу възпаление от бронхит. Семената от копър са много ефективни срещу редица заболявания на дихателните пътища, дори и грипните вируси. Просто смесете семената с равни части мед и приемайте от тази смес до три пъти на ден.

4. Карамфил, мед и чесън

Карамфилът е известен с това, че помага срещу широк спектър от проблеми с дишането, в продължение на векове. За да помогне при бронхит се вземат три капки карамфилово масло, три капки мед и една скилидка чесън. Смесете всичко това и го вземете преди да си легнете. Това ще ви помогне да се отървете от болезнена кашлица при бронхит.

5. Чай от сминдух

Чаят от сминдух е много ефективен при първи симптоми на бронхит. Пийте няколко чаши на ден още от самото начало, а след като състоянието ви се подобри можете да пиете по-малко. Чаят ще накара организма да се поти и ще намали температурата на тялото, ще намали и възпалението, докато разсейва всякакви токсини от организма и ще ви помогне да оздравее по-бързо.

6. Босилек

Листата от босилек са както антивирусни, така и противовъзпалителни. Смесването им с мед и джинджифил е идеалното средство за лечение на бронхит. Просто добавете листа босилек към тенджера с вода и варете, докато водата стане на половината от първоначалния обем, добавете мед и джинджифил, оставя се да изстине, след което се консумира.

7. Сок от лук

Лукът е бил използван за лечение на бронхит в продължение на векове. Тъй като той има отхрачващи свойства, помага да се втечнят храчките и предотвратява тяхното формиране, като ви помага да дишате по-добре и намаля кашлицата. Просто вземайте по една чаена лъжичка суров сок от лук няколко пъти на ден.

8. Ленено семе

Лененото семе съдържа омега-3 мастни киселини, алфа-линоленова киселина и лигнани, които помагат да блокират освобождаването на възпалителни агенти. Всичко това е добро помощно средство при лечение на бронхит. Смесете една чаша ленено семе с достатъчно вода, за да се направи паста. След това можете да приложите тази паста към предната и задната част на гърдите си. Това помага за облекчаване на симптомите на бронхит.

И накрая, не забравяйте да останете хидратирани и добавете едно или всички от тези средства за защита следващия път, когато почувствате респираторно заболяване.

Източник: biopogled.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност