Пъпеш срещу рак, диабет и камъни в бъбреците
Пъпешът, който също е известен още като канталуп, съдържа минерали, като магнезий, манган, мед, цинк, желязо, кобалт и хром.
Плодът е с много високо съдържание на бета-каротин, който също е добре използван за да противодейства на свободните радикали, които са една от причините за сърдечно-съдови заболявания и рак.
Пъпешът съдържа високи нива на калий, както и умерени нива за някои от витамините от група В (В1, В3, В6 и фолиева киселина). Освен това съдържа и витамин К, магнезий и фибри.
Семената на пъпеша се ядат, като допълнително предимство е наличието на омега-3 мазнини под формата на алфа-линоленова киселина.
Източник: biopogled.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook