Close search

Пащърнак при камъни в бъбреците

Пащърнак при камъни в бъбреците Пащърнак при камъни в бъбреците Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Пащърнак е един кореноплоден зеленчук, който има бял или светложълт цвят и е дарен с целебна сила, която ни помага да справим с камъни или пясък в бъбреците.

За жалост този кореноплоден зеленчук не се използва често в нашата кухня, но народната медицина е доказала неговото полезно действие върху човешкия ни организъм, така че е време да наблегнем на неговата консумация. Той е дарен с редица растителни фибри, които ефикасно спомагат за подобряване на чревната флора, понижават високите нива на холестерола, подобрява храносмилането. Пащърнака е изключително подходящ за диети, защото спомага за контрола върху апетита, а това му действие помага на всеки човек с наднормено тегло, който искат да намали теглото си. Растителните фибри в кореноплодния зеленчук пазят организма от развитието на коварната и страшна болест рак, която протича тежко, а борбата с нея е доста трудна.

В пащърнака се съдържат ценните за тялото ни минерали и витамини. Количеството витамин К и С могат да ни осигурят част от дневната доза, която е нужна за подобряване на защитните сили на тялото, за здрави кости, зъби и венци.

Фолиевата киселина която се съдържа в пащърнака е добро средство за поддържане на здрава костна и нервна система. Заради киселината този зеленчук е препоръчван на жени, които желаят да забременеят. Освен всички остани вещества, които спомагат за доброто ни здраве в пащърнака има и ценни минерали, който са калий, магнезий, фосфор и манган.

Зеленчука е дарен с мощни антиракови свойства благодарение на антиоксидантите, които се намират в неговото съдържание: панаксидиол и фалкаринол. Освен силното си антираково действие пащърнака притежава и завидни противовъзпалителни и противогъбични свойства.

Ето и как да използвате пащърнака, за да се избавите от камъните и пясък в бъбреците: 

От него ще направим мощен извлек, който ще накара организма да изхвърли всяко ненужно образувание в тялото ви. Вземете лековитите корени на пащърнака и ги стрийте, като за направата на извлека ще ни трябват 2 чаени лъжички от тях. Двете малки лъжички със стритите корени от пащърнак попарете с 2 чаени чаши вряща вода. Извлека се оставя за 30 минути и после се прецежда с цетка. Изпийте го на един дъх веднага след направата му. 3 пъти на ден преди да се нахраните е нужно да изпивате по една такава доза. За да има положителен ефект е нужно да спазвате стриктно лечението 20 дена.

Рецептата може да се използва при стенокардия или сърдечна невроза, споделят колегите от bilka.info.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност