Close search

Пет култови десерта на цени от 1969 г.

Пет култови десерта на цени от 1969 г. Сладкиши от соцвремената за носталгично настроените photo-credit

Пет култови десерта по цени от 1969 г. предлагат от ваканционно селище Албена (Albena.bg) през юли и август в панорамния кафе-бар на 15-ия етаж на хотел "Добруджа".

Сладкишите са дело на главния майстор-сладкар Тодор Тодоров, а поводът - 45-годишнината на курортния комплекс, споделят още колегите от bulevard.bg.

Най-скъпо излиза парчето "Гаруш оригинал" - 2,80 лв. Разказват, че тортата с наситен шоколадов вкус е създадена у нас, след като известната в началото на XX век чешка сладкарница на столичния бул. "Дондуков", собственост на чеха Панах преминава в ръцете на унгарци. Името на единия от новите собственици било Гаруш и тъкмо за него се предполага, че е и автор на тортата.

В юбилейното меню са още: плодова мелба "Фриско" (1,86 лв.), шоколадов плезир (1,53 лв.), кралска целувка с крем от тахан халва (1,85 лв.), баварски крем оригинал (2,26 лв.), приготвен по класическата рецепта - с ром, бадеми и стафиди, гарниран със сметана и орехови ядки.

Снимка: albena.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK