Close search

Пет вкусотии за лесно събуждане

Пет вкусотии за лесно събуждане Пет вкусотии за лесно събуждане Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ставането сутрин от топлото уютно легло е тежко и мъчително. Дори с пет аларми то не е по-лесно и приятно, нито пък по-бързо. А самото разсъбуждане е още по-тягостно. Но ще ви представим няколко вкусни съвета за по-лесно събуждане след като вече сте станали от леглото:

Зелен чай

Ако започване те с дена ударна доза кафе като нищо може да го предоризате, а това не е добре за вашия организъм, защото може да ви докара нервност и превъзбуденост рано сутрин. От друга старана,обаче, зеленият чай с парченца лимон е идеалната ободряваща и тонизираща напитка за събуждане.

Банани

В цитрусовите плодове се съдържа голямо количество аминокиселини, които зареждат организма ви с енергия, нужна за дългия работен ден. Поради тази причина бананите се препоръчват за закуска, както и за следобедна закуска до 17 часа, защото съдържат триптофан, които енергезира тялото ви и ви дава нужните сили за работа и дори забавления.

Грозде и женшен

15 минути преди закуска можете да изпиете животворната и енергизираща напитка от гроздов сок и няколко капки тинктура от женшен. Тази комбинация действа чудотворно! Тя ще ви накара да кипите от енергия през целия ден, ще подсили имунитета ви през зимата и ще ви помогне да се справите по-лесно със стреса в ежедневието ви.

Сушени плодове

Те са страхотни за събуждане и тонизиране на целия организъм, а ако извършвате умствен труд са незаменими, защото стимулират мозъчната ви дейност. Сушените плодове ще подобрят кондицията ви, ще стимулират дейността на мозъка и ще ви помогнат да се справите с умствената натоварване през деня.

Шоколад

Оставихме най-сладкото изкушение за най-накрая. Сутрин сладките неща са позволени, но в малки количества. Шоколадът за закуска ще ви зареди с много, много енергия и тонус за предстоящия ден. Но важното е да заложите на такъв шоколад, който има голямо съдържание на какао.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност