Close search

Полезните качества на какaовото масло

Полезните качества на какaовото масло Какаовото масло има големи ползи, за които може би не предполагате Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Какаовото масло има големи ползи, за които може би не предполагате. То може да хидратира кожата ви, да подхрани вашата коса и освен това е отличен източник на антиоксиданти.

В днешно време има голямо разнообразие от продукти, съдържащи какаово масло - лосиони за тяло, кремове за лице и ръце, маски за коса, пише dama.bg. Ето и някои от най-популярните ползи от какаово масло.

1. Какаовото масло е чудесен антиоксидант

Какаовото масло е чудесен източник на антиоксиданти, който помагат в борба срещу свободните радикали и предпазва кожата ви от неизбежните признаци на стареене и стресови фактори. Можете да използвате лосион, крем или масло за тяло, или дори да консумирате сурово какаовото масло. Всичко зависи от вашия вкус и предпочитания. Просто имайте предвид, че какаово масло е с високо съдържание на калории.

2. Прави устните ви меки и плътни

Ако сте любители на целувките и искате да изгладите напуканите или груби устни, трябва да се грижите за тях, като използвате продукти съдържащи в състава си какаово масло. Понякога ветровитото или слънчево време може да изиграе лоша шега с устните ви, което ги прави сухи и напукани.Използвайте висококачествна козметика с какаово масло ежедневно и устните ви винаги ще бъде супер меки и съблазнителни.

3. Има възстановително качество

Все още ли сте объркани как да възвърните мекотата и еластичността на кожата си? Както знаем, тялото ни не може да функционира добре без допамин, триптофан и цинк. Темпото на живот е много високо, затова нашите дни са пълни с напрежение, което има отрицателно въздействие върху кожата ни. Какаовото масло е най-подходящият избор. Избягвайте нездравословна храна, спете достатъчно и използвайте какаово масло редовно и ще забележите подобрение във външността си.

4. Успокоява чувствителната кожа

Какаовото масло е най-доброто спасение за хора, които имат чувствителна кожа. Използвайки крем с екстракт какаово масло със сигурност ще ви помогне да запазите кожата си мека и ще забравите за кожните раздразнения.

5. Да кажем довиждане на белезите

Какаовото масло има много ефективни лечебни свойства. Помага дори в борбата със стриите. Просто го използвайте редовно и ще видите как ускорява процеса на регенерация. Ако имате белег от акне, не се притеснявайте. Просто използвайте какаово масло редовно и ще забележите как всякакви неравности по кожата ви ще изчезнат.

6. Полезно за вашата коса

Искате ли да направите косата си по-жива? Или, може би искате да расте по-бързо? Какаовото масло наистина може да ви помогне. Ако имате здрава коса, все още можете да използвате балсам за коса, съдържащ каково масло, което ще помогне добавите малко обем. Аз ви препоръчвам да използвате какаово масло, въпреки че има много продукти, то действа най-добре върху косата, дори можете да го замените с кристалите ви за коса. Използвайте го редовно и ще забележите положителната промяна.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност