Close search

Полувегетарианска диета

Полувегетарианска диета Консумирането на повече плодове и зеленчуци, и по-малко месо, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт photo-credit

Консумирането на повече плодове и зеленчуци, и по-малко месо, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

Тези, които спазват полувегетарианска диета, в която 70% от храната им идва от растителни източници, имат с 20% по-нисък риск от сърдечни проблеми в сравнение с тезикоито имат по-месоядни диета, където по-малко от 45% от храната е от растителен произход, сочи заключението от проучване, анализирало хранителните навици и начина на живот на близо половин милион европейци от 10 държави в продължение на 12 години.

Констатациите доказват ползите от консумацията на растителни продукти като начин за предотвратяване на сърдечни заболявания, пише doctoronline.bg.

Препоръчва се 70% от хранителния режим да включва плодове, зеленчуципълнозърнести храни, бобови растения, ядки, нискомаслени млечни продукти, месо без кожа (предимно пилешко) и риба.

Очаква се резултатите да бъдат представени на тазгодишната среща на Американската сърдечна асоциация.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK