Close search

Ползите от шам фъстъка

Ползите от шам фъстъка Ядките на шам фъстъка имат уникален хранителен профил Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ядките на шам фъстъка имат уникален хранителен профил - те са особено богати на растителни стероли, каротеноиди, токофероли ( витамин Е) и аргинин. 

В шам фъстъка се съдържа голямо количество антиоксиданти, белтъчини и хранителни влакна. Тези вещества помагат за нормализирането на кръвното налягане и нивото на холестерола в кръвоносните съдове. А именно от тези фактори зависи до голяма степен еректилната функция.

Шам фъстъкът помага за подобряване на кръвообръщението в тъканите на половия член и малкия таз и следователно способства за засилването на мъжката сила, припомнят от edna.bg.

Еректилната дисфункция е заболяване, което понижава притока на кръв към пениса и най-често е придружено от хронични заболявания - като диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.

Известно е, че атеросклерозата в периферните артерии допринася за намаляване на притока на кръв. Атеросклерозата обикновено се предхожда от ендотелна дисфункция, която намалява наличността на азотен оксид в организма, което води до нарушена регулация на кръвния поток.

Тъй като шам фъстъкът спомага за понижаване на холестерола и е богат на аргинин (който помага за производството на азотен оксид), учени са провели експеримент, с който да тестват дали консумацията на тази ядка би могла да засили еректилната функция при мъже, страдащи от еректилна дисфунция.

За целта 17 мъже с еректилна дисфункция били подложени на хранителен режим с прием на шам фъстък. Те трябвало да консумират около 100 г от ядките всеки ден в продължение на 21 дена. В края на третата седмица при всички участници в експеримента се наблюдало подобрение.

Еректилната функция била оценявана от доклади на пациентите, участвали в проучването, а също и чрез измерване на кръвния поток с ултразвук.

След обобщаване на данните, се потвърдило, че притокът на кръв към пениса се е ускорил и еректилната функция, въз основа на докладите на субектите, се е подобрила. Нивата на холестерола също се нормализирали.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност