Close search

Портокаловият сок - по-полезен от портокалите

Портокаловият сок - по-полезен от портокалите Портокаловият сок е по-полезен от портокалите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Мнозина смятат, че портокалите са по-полезни от портокаловия сок. Наскоро правено изследване показва, че това не е съвсем вярно. 

В сока има много захар затова за нашия организъм е по- лесно да усвоява някои хранителни вещества от сока, вместо от пресни плодове, съобщава Zee News, цитирани от bg.checkonline4you.com

Портокалите са богати на хранителни вещества, като каротиноиди и флавоноиди. Те са много и имат много полезни свойства, като например намаляват риска от някои видове рак и сърдечносъдови заболявания.

Изследователите са открили, че процесът на производство на пастьоризиран портокалов сок донякъде намалява нивото на каротеноиди и витамин С. В същото време, значително повишава тяхната биодостъпност, което означава, че организмът може да абсорбира и да използва повече вещества. Така, въпреки че в портокаловия сок е по-ниско нивото на флавоноидите, други вещества са много по-достъпни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност