Close search

Представиха най-известното сингъл малц уиски

Представиха най-известното сингъл малц уиски Глобалния посланик на Glenfiddich Иън Милар представи най-известното сингъл малц уиски Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Глобалния посланик на уискито Glenfiddich Иън Милар бе на посещение в България, а на специално медийно събитие той разказа интересни факти за огнената напитка, както и любопитни истории от една от най-популярните уиски дестилерии в света. Любопитен е факта, че Glenfiddich е най-награждавания сингъл малц в света.

Пред журналистите Иън акцентира върху Glenfiddich 12 YO. От 2000 г. насам, Glenfiddich е получил повече награди, отколкото всяко друго малцово уиски в две от най-престижните състезания в света - International Wine & Spirit Competition и International Spirits Challenge. Това е единствената марка, която има два представители в ТОП 10 на малцовите уискита- Glenfiddich 12 YO и Glenfiddich 15 YO.

На завършилия Whiskey Fest Sofia 2013, уиски ценителите се насадиха на меката топлина на Glenfiddich 15 YO - първият 15 годишен малц, който влиза в първите десет най-продавани сингъл малц в света. Уискито е комплекс от аромати на сладък горски мед и ванилия, комбинирани с аромат на тъмни плодове. Удивително гладко като текстура и с голяма дълбочина на вкуса, при който се комбинират шери, марципан, канела и джинджифил, подправки, мед и плодове.

Много и все любопитни подробности има около Glenfiddich 18 YO. Произведено в малки, индивидуално номерирани партиди, Glenfiddich 18 Year Old съчетава едно докосване на плодова сладост от испанското дърво Oloroso и усещане на дъб от традиционните американски дъбови бурета. След като се "оженят" в големи дървени бъчви за минимум 3 месеца, неговите богати и меки аромати се съчетават, създавайки изключително гладко и забележително дълбоко малцово уиски с нотки на печени ябълки, подправки и дъб. Всяка партида е уникална и е на изключително високо качество.

В истинска наслада на сетивата се превърна и дегустацията на 19-годишния Glenfiddich Age of Discovery, завършил отлежаването си в Мадейра бъчви. Този богат и възхитителен на вкус Glenfiddich Single Malt Whisky Scotch търпеливо отлежава в бъчви от традиционен американски дъб и испански дъбови бъчви. 

В последствие се прехвърля в дъбови бъчви, използвани преди това за изисканото Мадейра вино, за окончателното му съзряване. Той има дълбок земен аромат на зрели смокини и портокалов мармалад. Уискито притежава богат и пикантен вкус с нотки на канела, смачкан черен пипер и карамелизирани плодове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност