Close search

Рецепта за "златен мед" против грип и настинки

Рецепта за "златен мед" против грип и настинки Как да си направим "златен мед" против грип и настинки? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

"Златният мед" има мощно противовъзпалително действие, което не само унищожава бактериите, причиняващи болестта, но и подсилва естествените защитни сили на организма. 

За разлика от синтетичните вещества, този лек няма отрицателен ефект върху чревната микрофлора.

Куркумата съдържа куркумин, който е квалифициран като активна съставка, на която се приписват повече от 150 потенциални противовъзпалителни лечебни свойства, включително антиоксидантни и противоракови. Консумацията на куркума и мед значително подобрява храносмилането и повишава активността на полезната чревна микрофлора. Това се доказва и от научната литература. В Аюрведа (метод за физическо изцеление от преди 5 000 години, който води началото си от индийската култура) това е традиционно средство срещу настинката. Така че при първи симптоми на грип и настинка ви предлагаме да опитате от "златния мед", сместа от куркума на прах и мед.

Необходими продукти:

  • 100 грама суров мед
  • 1 супена лъжица куркума

Начин на приготвяне:

Изсипете в една чаена чаша нужното количество мед, добавете куркумата и разбъркайте добре съставките до получаване на хомогенна смес.

Начин на консумация:

При първи симптоми на грип и настинка, консумирайте от "златния мед" по следния начин.

Ден 1 - Взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа на всеки час през целия ден.
Ден 2 - Взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа на всеки 2 часа.
Ден 3 - Взимайте по 1/2 чаена лъжичка от сместа 3 пъти на ден.

Сместа трябва да се държи в устата до пълното й разтапяне. Обикновено симптомите отшумяват до 3 дни и тялото се възстановява напълно. Това средство може да се прилага в комплексното лечение и при респираторни заболявания. В такъв случай е нужно да консумирате по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден в продължение на седмица. По желание може да добавяте "златния мед" в чая или млякото.

В случай, че приемате и други медикаменти, е необходимо да се консултирате с личния си лекар, особено, ако имате хемофилия или хипертония, тъй като куркумата има способността да понижава кръвното налягане. В допълнение към това нейно свойство, тя може да доведе до понижаване нивата на кръвната захар. Хора, страдащи от диабет, също трябва да се консултират с личния си лекар. Не консумирайте куркума, ако имате заболяване на жлъчния мехур, тъй като това може да доведе до спазъм в съответния орган.

Източник: framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност