Close search

Рецепти за сок от зеле при рак и пептична язва

Рецепти за сок от зеле при рак и пептична язва Няколко рецепти за сок от зеле при рак и пептична язва photo-credit

Последни проучвания показват, че хората, които ядат зеле имат значително по-малък риск от рак на дебелото черво, белия дроб, гърдата и рак на простатата, дори в сравнение с други хора, които ядат много други зеленчуци.

Сокът от зеле е известен със способността си да лекува пептична язва. Той е пълен с витамин К, С, фибри, манган, В6, фолиева киселина, Омега 3 мастни киселини, калций, фитонутриенти и антиоксиданти и много ниско съдържание на калории. Сокът от сурово зеле има много лечебни свойства, а процесът на ферментиране на зелето добавя милиарди полезни бактерии, ензими, витамини и минерали. Колегите от biopogled.com разкирват 7 рецепти със зеле, които биха многли да са от полза при рак и пептична язва. Ето ги и тях.

  • Сок от зеле и краставица

1 голяма краставица, обелена;
1/2 от средно червено зеле;
1-2 круши;
2 супени лъжици лимони;
2,5 см парче джинджифил.

Измийте всички продукти, нарежете ги на парченца и ги поставете в блендер. Ако е необходимо добавете вода.

  • Сок от зеле и моркови

1/2 зелка;
2 моркова;
1/4 чаша вода.

1. Измийте зеленчуците добре и обелете морковите.
2. Смесете зеленчуците в сокоизстисквачка.
Добавете вода. Пие се веднага и не се оставя да престои. Директното пиене е добро, защото всички фибри попадат в тялото.

  • Прочистващ сок от зеле

1/8 зелено зеле;
1/8 червено зеле;
2 стръка целина (включително зелени листа, ако има такива);
½ цвекло;
1 зелена ябълка;
1 морков;
1 обелен лимон;
2,5 см джинджифил.

Сложете всички съставки в сокоизстисквачка.

  • Сок от зеле и доматен сок

2 чаши лилаво зеле;
2 марули;
1 малка краставица;
2 червени домата.

Използвайте сокоизстисквачка. Сервирайте веднага.

  • Сладък сок със зеле

5 червени зелеви листа; един лимон с кора;
2 средни круши.

Използвайте сокоизстисквачка.

  • Зелен сок

2 зелени ябълки;
2-3 чаши спанак;
6-8 листа къдраво зеле;
1 краставица;
4 стръка целина;
½ стрък копър;
1 връзка босилек.

Използвайте сокоизстисквачка.

  • Сок от зеле и моркови

4-5 моркова;
5 портокала;
шепа червено зеле.

Използвайте блендер.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK