Close search

Рибата и морските дарове подсилват имунитета

Рибата и морските дарове подсилват имунитета Рибата и морските дарове подсилват имунитета Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Най-доброто оръжие срещу грипните и простудните заболявания са превантивните мерки. Здравословната диета е един от начините да подсилите имунната си система още преди сезона на епидемиите. 

Рибата и морските дарове са сред задължителните елементи за всеки балансиран хранителен режим, освен ако нямате хранителни алергии към тези продукти, пише още poligraff.net.

Всъщност, според специалистите, за силна и ефективна имунна система са необходими витамините А, В2, В6, С, D, Е, елементите Цинк и Селен и др. Именно тези елементи правят морската храна особено полезна за имунитета на човек.

Стридите са сред най-богатите на цинк морски дарове. Макар до този момент науката да мълчи как по-точно този елемент бори вирусите, специалистите смятат, че цинкът помага на белите кръвни телца да функционират правилно. Важен обаче е балансираният прием на цинка. Той играе важна роля и за разтежа на тялото, част е от инсулина и се бори с инфекциите.

Богати на селен са мидите, раците, омарите. Положително действие срещу възпаления и заболявания на дихателните пътища имат скумрията, сьомгата, риба тон и херингата, които са богати на Омега 3 мастни киселини. Те са богати и на витамин D. Той се съдържа и в треската и сардините и помага на тялото да се пребори срещу инфекциите и микроорганизмите, които го атакуват.

Препоръчителната “доза” е два пъти седмично да включвате риба или морски дарове в режима си. А ефектите от тази “диета” са безброй много - за сърцето, мозъка, паметта, двигателните дейности и отслабването.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност