Close search

С вкус на Италия: тънкостите на домашната паста

С вкус на Италия: тънкостите на домашната паста Тънкостите на домашната паста Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако мислите, че вкусът на прясно приготвената паста е мисия невъзможна в домашни условия, всяка италианска домакиня ще ви се противопостави страстно. 

Искате ли у дома да правите паста като професионалист? 

Курсовете на Kulinaria.bg съвместно FPI Hotels & Resort ще ви разкрият тайните на тестото за прясна паста, като лично ще приготвите освен тесто и различни видове паста...

Преди да започнем същинското готвене обаче, стартираме със забавна за участницте игра, в която освен да се запознаят, двама от тях спечелиха по бутилка бяло вино предоставено от Wine Tasting Getaways.

И без да се бавим, влизаме в кухнята на "Arena di SerdicaResidence Hotel"заедно с шеф-готвач Петър Цветански и главният редактор на Kulinaria.bg инж. Нина Тодорова, и запретваме ръкави в приготовлението на прясна паста.


Знаете ли, че пастата е дошла в Италия през 13 в., когато Марко Поло се е завърнал след своето пътуване до Китай и е донесъл храна, която много му напомняла на родните макарони?

Пастата е съществувала в Италия още от времето на Римската империя, а рецептата за нейното приготвяне я има в книга от 1 в. от н.е., издадена от Апициус. Но реално, спагетите са били ползвани за храна в Китай много преди това.

Нека се върнем към нейното приготвяне.

Всъщност пастата е тесто, приготвено без набухватели от брашно от пшеница, елда, ориз, бобови култури или картофи, приготвено с вода и понякога с яйца. Може да се консумира за салата, предястие, основно ястие или десерт.

На Кулинарния курс курсистите научиха как да приготвят, режат и разбира се, готвят паста. 

Освен това научиха правилата за съчетаването на сосовете и различните видове паста, докато опитваха техните кулинарни постижения.

Научиха тънкостите при приготвянето на домашни равиоли и направиха вкусни шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос.


*Рецептата за Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос може да видите тук.

Също така, курсистите приготвиха талиатели Barilla с хрупкав бекон и Barilla спагети със сос Barilla "Болонезе", които комбинираха със сос Barilla "Песто", доматен сос Campese, маслини Campese и зехтин Del Alma.



Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.

А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове - освен на Домашна паста, може да се потопите в магията на още много кулинарни изкушения. Следете програмата за тях тук.



В края на курса всеки курсист получи грамота и подаръци от Алта България и Wine Tasting Getaways.

Снимки: Калин Нончов и Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност