Close search

Сироп от смърчови шишарки за чист и здрав бял дроб

Сироп от смърчови шишарки за чист и здрав бял дроб Сироп от смърчови шишарки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Знаете ли, че със сироп от шишарки на смърч може да лекувате редица заболявания на белите дробове и дихателните пътища: бронхит, пневмония, настинки, кашлица и дори туберкулоза. 

Освен това, той може да ви помогне за профилактично пречистване на белите дробове от катраните в следствие на тютюнопушене и вдишване на изгорели газове.

За направата му се нуждаете от шишарки, които не бива да събирате от земята, а да откъснете от дървото, след като от тях са паднали семената им. В стъклен или емайлиран съд нареждайте ред шишарки, ред захар, като завършите със захар. После затворете и поставете съда на тъмно място и изчакайте, докато шишарките започнат да пускат сок (около 1 седмица). След като шишарките пуснат сока си, сложете цялата смес да се вари на бавен огън в продължение на 45 минути. През това време не разбърквайте шишарките, а само леко ги притискайте с решетъчна лъжица. Изчакайте да се охлади и шишарките да се утаят, след което внимателно изцедете готовия сироп.

За лечение вземайте от него по 3 пъти на ден. Приготвяйте си напитка от 1 чаена лъжичка сироп, 1 чаена лъжичка мед и 200 милилитра топъл чай. Пийте сутрин на гладно, 30 минути преди закуска, после 30 минути преди обяд и вечер преди лягане.

Източник: framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност