Close search

Сок от ананас в помощ при кашлица

Сок от ананас в помощ при кашлица Сок от ананас срещу кашлица Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Преди няколко години учени са изследвали ефективността на сокът от ананас и как естествените му съставки могат да лекува туберкулоза. 

В процеса на това изследване, те са открили, че само сок от ананас примесено с мед, люта чука и сол се справя чудесно със слузта и облекчава кашлицата. Пациентите се възстановяват 5 пъти по-бързо с това естествено средство, отколкото с други сиропи за кашлица.

Лечебното действие на ананаса се дължи на ензим, който играе ролята на антиоксидант като потушава възпалението и подуването на синусите. То елиминира събраните се бактерии и се бори с появилите с инфекции по лигавицата.

Една чаша от прясно изстискан сок съдържа 50% от препоръчаната доза витамин С, друг силен антиоксидант, които увеличава съпротивителните сили на организма успокоява болното гърло и неприятната кашлица, разказват още apteka-optima.

Освен това е източник на витамин А, тиамин (витамин B1), витамин B6, фолат, магнезий, мангани потасиум, които работят за общото ни здравословно състояние.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност