Close search

Свежи зеленчуци против махмурлук

Свежи зеленчуци против махмурлук Свежи зеленчуци против махмурлук Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Прекомерната консумация на твърд алкохол води до различни непреиятни физични и психични симптоми, като умора, жажда, главоболие и други, известни като махмурлук. 

Отделящият се ацеталдехид (метаболит от разграждането на етанола) може да предизвика редица токсични реакции, по-специално в черния дроб. Тук се намесват два ключови ензима за "обезвреждане" на алкохола.

Именно аспержите са с високо съдържание на аминокиселини, които стимулират функцията на тези ензими. За да се възползвате от чудодейните им свойства, преди и след консумацията на алкохол, хапвайте по-голямо количество аспержи. 

Концентрацията на тези аминокиселини е достатъчно висока и в други зелени зеленчуци, като например чушки, магданоз, фасул, целина и др. 

За максимален ефект ги консумирайте през целия ден преди консумация на алкохол и през деня след "запоя". 

Изключително подходящи са и пресните сокове, изцедени от тези зеленчуци. Така ще се отървете напълно от симптомите на махмурлук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност