Close search

Тайната е в тигана!

Тайната е в тигана! Освен вкусна, храната трябва да бъде и здравословна Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

През 1954 г. Tefal изобретява първия тиган с незалепващо покритие. Oт тогава до днес марката не спира да изненадва с непрестанни иновации, комфорт, стилен дизайн и разбира се забавление и добро настроение в кухнята. 

Съдовете за готвене с незалепващо покритие са наистина едно от първите кухненски чудеса на модерната епоха. С появата си те стават такава сензация, че само пет години след като се появяват на пазара се продават по един милион продукта на месец.

Днес Tefal развива дейност в повече от 120 страни и изпълнява успешно мисията си да улеснява домакинските задължения и готвенето чрез нови идеи, технологии и иновации. 

Световният гигант произвежда богата гама от продукти - от достъпни съдове за начинаещи или хора, които готвят рядко до професионални тигани за майстори-готвачи, проектирани, съвместно със звездния кулинар Джейми Оливър

Освен вкусна, храната трябва да бъде и здравословна, за да ни доставя не само удоволствие, но и да допринася за нашия тонус и добра форма. 

А какво е здравословно готвене? Готвене с по-малко мазнина при контрол на температурата и хомогенно разпределение на топлинната енергия в тигана. 

Тайната на перфектно приготвеното и добре балансирано ястие се крие в постигането на подходящата температура. 

Подобно на фурната при печене, предварителното загряване на тигана го подготвя за идеални кулинарни изкушения. Вече можете лесно да приготвите месо с крехки и сочни резултати, а омлетите и палачинките се получават перфектно от първия път! Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ, Tefal и Thermo-Spot® ще направят готвенето истинско удоволствие.

Вграден в незалепващото покритие на тигана, уникалният топлинен индикатор Thermo-Spot® на Tefal ви показва кога тиганът е достигнал оптималната температура за запазване на вкуса и аромата на храната. 

Със загряването на съда цветът на Thermo-Spot® започва да се променя, като с достигането на идеалната температура, става изцяло червен.

Всеки тиган Tefal разполага с уникалния Thermo-Spot®, който свети в червено, за да подскаже, когато тиганът е предварително загрят до 180 градуса – оптималната температура, за да започнете да готвите.

Thermo-Spot® не позволява прегряване – може да сготвите храната с точната температура и по този начин да запазите вкуса и аромата й така, както правят професионалните готвачи. 

Без значение от ценовата категория и модела, който ще предпочетете, всеки тиган с незалепващо покритие от Tefal има гаранция, че ще остане незалепващ докато ви служи. Това означава приготвяне на здравословна храна и лесно почистване, а какво по-добро от това? 

Незалепващото покритие се състои от четири до шест отделни слоя, включително твърда основа за изключително висока устойчивост на надраскване и износване. 

Някои незалепващи покрития дори могат да се използват с метални прибори, като например поколението Prometal Pro, което разполага със слой минерали за още по-голяма издръжливост.

Комбинацията от алуминий и неръждаема стомана върху дъното на тигана осигурява оптимално разпределение на топлината. Тя е подходяща за всякакви източници на топлина и предлага максимална издръжливост. 

Ако вече сте избрали тигана, който е подходящ за вас, споделете любимата си рецепта с нас тук и спечелете страхотна награда.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност