Close search

Топ 5 на най-вредните храни

Топ 5 на най-вредните храни Топ 5 на най-вредните храни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Нищо от следващия списък не е полезно. Това са храни, които консумираме често, въпреки че подозираме колко ни вредят.

Газирани напитки

Освен че съдържат много захар (в едно кенче има цели 10 ч.л. захар), газираните напитки са тъпкани с консерванти. Те вредят на стомаха, като консумацията им води след себе си гастрит.

Газираните безалкохолни освен това разрушават костите и зъбите, затрудняват работата на бъбреците и вредят на сърцето.

Пушени продукти и колбаси

Основната опасност при колбасите е, че никой не е наясно от какво точно са направени. Най-често в тях почти няма месо, а само сланина и остатъци, които са богато подправени с консерванти.

Мазнината, която съдържат, застрашава сърдечното ни здраве и неминуемо води до наднормено тегло и затлъстяване при прекалена консумация. Пушените продукти са опасни заради натрупването в тях на канцерогенното вещество бензопирен.

Сосове

Тук влизат любимите ни кетчуп, майонеза и горчица. Те са пълни с оцветители, подсладители, заместители и още химия. Освен това често са направени от генномодифицирани продукти. Висококалорични са, а майонезата е една от най-мазните храни.

Сладолед

Честата му консумация може да забави обмяната на веществата в организма ни. Това се дължи на изкуствените сгъстители и аромати, които съдържа. Освен това в него има още захар, транс мазнини, изкуствени оцветители и овкусители, които дори могат да бъдат токсични.

Сол и захар

Това са веществата, които са наречени „бяла смърт“. Някои от диетолозите смятат, че примът на сол е напълно излишен за организма. Прекалената й употреба води до сърдечносъдови и бъбречни заболявания, както и понижен имунитет.

Завишената консумация на бяла захар води до множество заболявания, повечето от които смъртоносни. Сред тях са затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови проблеми и други.

Източник: profit.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност