Close search

Топ 9 на храните,помагащи срещу възпаление

Топ 9 на храните,помагащи срещу възпаление Топ 9 на храните,помагащи срещу възпаление Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Едни от най-разпространените заболявания сред хората днес е възпалението или храносмилателните разстройства.

Храносмилателните разстройства се появяват при неправилен хранителен режим, консумацията на токсични вещества и храни, храни с изкуствени оцветители и химикали. 

Ето и Топ 9 на храните, спомагащи за лечението и предотвратяването на възпаления и храносмилателни разстройства:

Ананас, манго, папая, авокадо:

Това са основните противовъзпалителни плодове, които съдържат ензими с изявени противоязвени и антимикробни свойства.

Канела, босилек, лют червен пипер и куркума:

Противовъзпалителни билки, които подобряват нивото на холестерола, което спомага аз по-добро усвояване на храната. 

Босилекът в противовъзпалителен продукт и повишава имунната система. 

Лютият пипер е една възхитителна билка, която помага за предотвраряването на храносмилателни разстройства, прочиства тялото, подпомага загубата на тегло и лекува алергии. 

Канелата и куркумата са перфектни противовъзпалителни средства.

Кафяви водорасли:

Те съдържат мощни антиоксиданти, които спомагат срещу тумори и възпаления. Витамин К и фибрите са незаменими за нашия организъм.

Рибено масло:

Рибите като сьомга и риба тон са много подходящи за извличането на рибено масло, което от своя страна е източник на Омега 3.Той пък от своя страна спомага срещу рак и възпаления освен известните ползи за зрението и мозъчната дейност.

Зелен и черен чай:

Флавоноидите в чая са противовъзпалителни, противотуморни и защитници на сърдечната дейност.

Императорската гъба Рейши:

Отлично противовъзпалително средство, което подпомага имунната система и помага в борбата на организма против рак.

Боровинки, малини, ягоди и къпини :

Забележителен източник на антиоксиданти, противовъзпалителни, предотвратяват деменция и рак.

Броколи, карфиол:

Силно питателна супер храна, противовъзпалителни, противоракови, детоксикиращи и предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.

Ферментирали храни:

Доставчиците на пробиотици или на полезните бактерии в организма, които помагат на храносмилането, са полезни за цялото здравословно хранене. 

Тъй като повечето сокове и напитки на пазара са пастьоризирани (което означава с малко живи ензими и полезни бактерии в тях), можете да закупите от аптеката готови пробиотици. 

Или да си осигурите достъп до естествено прясно мляко, от което да подквасвате кисело, да си правите домашно сирене, кашкавал и извара. Можете да си направите кефир, комбуча и домашен ябълков оцет

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност