Close search

Това за закуска? Не!

Това за закуска? Не! Това за закуска? Не! Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем, че закуската е най-важното ядене за деня. Но това, което си избираме да хапнем, може да доведе до не толкова добър остатък на деня.

Пълноценната и здравословна закуска може да намали риска от заболяване от рак и диабет. Това са храните, които не трябва да консумирате сутрин:

Бекон, шунка и наденица:

Преработеното месо има нитрати, които причиняват рак на дебелото черво. Избягването на нитратите е едно от нещата, които намаляват риска от ракови заболявани, това обяви след обстойни изследвания "Института за изследване на рак".

Захаросани зърнени култури и/или храни:

Няма как да разграничите вредните храни и сладкият корнфлейкс.След тяхната консумация кръвната захар рязко се вдига, а след това също толкова бързо спада. А това от своя страна довежда до шок в организма. Все пак не искате енергията ви да се изпари още в началото на деня. 

Вместо тези храни, изберете такива с високо съдържание на фибри и протеини. Може да добавите към сутрешното си меню ленено семе или орехи, които съдържат много фибри и протеини.

Готови палачинки, сиропирани с кленов или друг сироп:

Докато естествените сиропи и сладка, приготвени от "истински" плодове, съдържат здравословен подсладител и са полезни, то тези, които широко се разпространяват по пазара, съдържат фруктозово-царевичен сироп. 

Подсладител, който се извлича от царевица, присъства в повечето пакетирани и преработени храни. Високото съдържание на царевичен сироп и фруктоза може да доведе до затлъстяване и висцерална мастна тъкан, която се съхранява между органите. Тази мазнина е карциногенна. 

Според много проучвания именно този сироп - фруктозно-царевичният, е причинител на все повече диабет сред хората, както и сред децата и подрастващите.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност