Close search

Трикове при диетите, които НЕ работят

Трикове при диетите, които НЕ работят Трикове при диетите, които НЕ работят Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Диетите са най-разпространената форма на опити за отслабване. Масово жените по света спазват диети в опит да свалят някой и друг килограм, но Всяка жена е опитала какво ли не за да отслабне и да влезе във форма, дори и онези, които нямате нужда от това. Но понякога те не действат.

Това не прави диетите неработещи. Просто най-вероятно сте възприели грешни представи за това как действат те.

Ново изследване развенчава някои митове относно загубата на тегло и внася яснота защо много жени не успяват да свалят желаните килограми, макар че следват стриктно диети и съвети.

Ето и какво НЕ работи:

Мит 1: Трябва да отслабвате бавно

224993-getty-images-131611750-030613p

Резките диети наистина водят до йо-йо ефект, но това не означава, че трябва да отслабвате с по един килограм на седмица (както досега се твърдеше). Изследване показва, че колкото по-краткосрочни планове си наложите, толкова по-мотивирани ще бъдете.

Мит 2: Пиенето на вода предпазва от преяждане и приема на много калории

diet-choice-chocolate-fruit

Не че не трябва да пиете вода, но това не бива да ви успокоява. Пийте течности и все пак ограничавайте яденето си, дори да си хапвате по-малко, но често. Ако менюто ви зеленчуково, може и да има ефект, но ако храната ви е калорична, скоро няма да забележете разлика в килограмите си.

Виж още: Най-малките фотографи

Мит 3: Колкото по-малко калории, толкова по-добре

diets-main

Трябва да намерите точното количеството калории, които са ви необходими за деня. Най-добре се посъветвайте с диетолог. Прекалено ниският прием на калории води до забавяне на метаболизма, което автоматично спира процеса на отслабването и обърква разграждането на различните хранителни групи в тялото. Може да се стигне дотам, че всичко, което хапнете, директно да се лепва по тялото ви и да не успее да бъде усвоено от него. Не поемайте по-малко от 1200 калории на ден.

За повече забавни и любопитни текстове четете Nie-Jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност