Close search

Целулит - как да се справим с целулита

Целулит - как да се справим с целулита Съвсем наскоро бе счетено, че целулита неминуемо се появява с възрастта. Уви, най-новите научни постижения показват, че това е своеобразен сигнал, казвайки, че е време да промените обичайния си начин на живот. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Съвсем наскоро бе счетено, че целулита неминуемо се появява с възрастта. Уви, най-новите научни постижения показват, че това е своеобразен сигнал, казвайки, че е време да промените обичайния си начин на живот. За да се справите с целулита ще трябва да промените основно храненето си и да активизирате физическата си активност.
Целулитът в начален етап е незабележим: стиснете кожата си с ръка и внимателно погледнете повърхността - ако видите малки пъпки, т.е.,така наречената "портокалова кожа", вие имаме целулит от първия етап и основание за безпокойство в същото време. Целулит, който се вижда и без стискане на кожата, е вече втори или трети етап, който изисква специална грижа за да се отстрани.
Най-често "портокаловата кора" се настанява удобно на ханша, бедрата, коленете, корема, раменете и предмишниците. За да се преборим с целулита , трябва да предприемем няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.
Стъпка 1: какво не трябва да яде
Започнете с намаляване на храната. Вашата диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да превишават 1200 килокалории на ден. Препоръчват се продукти, богати на целулоза: зърнени храни, ръжен хляб. За да се забави появата на целулита, трябва да се намали на приема на алкохол и продукти, богати на кофеин до минимум. Намаляване на приема на газирани напитки също е плюс.
Екстракти от лечебни билки пречат на усвояването на хранителните мазнини и пречистват организма от шлаките. Сух копър и чай от копър - са прекрасни диуретици, а черна ряпа подобрява работата на черния дроб, което води до намаляване на натрупването на токсини, аспержите и хвощ също допринасят за отслабване. Здравословна храна, която се консумира редовно, ще помогне да се унищожават мастните депа по кожата и да загубите тегло.
Яжте по-малко сол, която задържа течности в организма, намалете и приема на захар и сладкиши. Откажете се от тютюнопушенето - тютюневия дим разрушава витамин С, необходимо за производството на колаген, който предотвратява появата на стрии и укрепване на тъканите.

Включване на повече пресни плодове и зеленчуци в ежедневието ви меню е задължително. Премахнете продукти, съдържащи консерванти, от мазни храни, пържено месо, пайове . Във вашата борба с целулита използвайте просто, но ефективно средство за защита - пийте по 8 чаши вода на ден с малки глътки: половин чаша на час или една чаша на всеки два часа.
Водни процедури
Водата е нашият номер 1 помощник в борбата с целулита. Вани с антицелулитни средства за защита и студен душ са полезни. Вани с водорасли, хвощ, бръшлян, конски кестен екстракти имат почистващ и тонизиращ ефект. Можете да правите вани с етерични масла. Например, розмариново масло - което допринася за увеличаване на циркулацията на кръвта, здравец - има добър тонизиращ ефект, и хвойно масло, допринася за да изведе излишната течност от организма.
Ето една рецепта за антицелулитна вана. Разбъркайте 5 капки масло от канела в 0,5 чаша леко топло мляко или сметана и да добавите към вана с гореща вода. Вземете тази баня в продължение на не по-дълго от 5 минути. Да не забравяме и за хладен душ, след това , който помага за стимулиране на кръвообращението.
Опитайте се да "изтъркате" целулита.
Редовен триене на тялото ви има добър ефект върху кръвообращението и външния вид на кожата. Разтривайте краката си с хавлиената ръкавица или мека кърпа с бавни кръгови движения от краката и нагоре. Масажирайте раменете, гърба, гърдите, и накрая - корема. Обърнете специално внимание на проблемните области: разтрийте ги с по-твърда четка в продължение на 3 минути. Когато приключите с триенето, масажирайте точно проблемните зони , но не бива да ви боли или да прилагате много сила - това може да доведе само до контузии и наранявания на тъканите.
Още една рецепта против целулит: разтворете 8 капсули на витамин Е и 4 капсули на витамин А в 120 грама от слънчогледово масло (или смес от 60 грама на пшенични зърна, масло и слънчогледово олио). Разбъркайте внимателно и втрийте по време на масаж. Добра идея е да направите душ след процедурата. Но такъв масаж има и противопоказания - проблеми със вените.
Оригинални методи Можете да направите алтернативен масаж с авокадо, праскова или кайсия. Масажирайте проблемните зони с кръгови движения.
Спорт, спорт, спорт!
Плуването е най-добрия спорт, който помага при проблема с целулита и наднорменото тегло. Плувай, когато и където можете: плувен басейн, море, река - бедрата ви ще станат стегнати, кожата - по-мека, и цялото ви тяло ще изглежда по стегнато. Колоезденето носи прекрасен ефект (20 минути на ден са достатъчни),други спортове са ски, кънки - в това число ролкови кънки. Разходките с бързи темпове са много полезни също.
Заедно с физическото натоварване, подобрявате общото състояние на организма, мускулите ни би трябвало да изпитват натоварването , за да "изгорят" целулита. Специални комплекси от упражнения за проблемните зони (мускулите на корема, вътрешната и външната повърхност на бедрата и задните части), стречинг упражнения ще ви помогнат в това.Много издания за жени описват такива упражнения, намерете време и намерете най-подходящите упражнения против целулита.
Прости упражнения
Можете да ги правя, така да се каже, набързо, по всяко време на деня, в изправено или седнало положение, на работа, автобусна спирка, докато пътувате. Стегнете и отпуснете големия седалищен мускул -колкото и да не вярвате, това е много ефикасно! Тренирайте мускулите на корема като стегнете стомаха си рязко за няколко секунди и след това отпуснете мускулите. Добре да направите тези прости упражнения по време на целия ден и продължите да ги правите след работа.
Целулит - как да се справим с целулита
Глина срещу целулита
Едно от ценните свойства на глината, използвани в козметиката, е неговата ниска пропускливост на топлина. Глинени маски подобряват микро циркулацията на кръвта, това е защото глина активно се използва за лечение на целулит.Маска с глина. Подгответе предварително вода с глина - Изсипете глината в вода - преварена, минерална или билкова отвара и оставете за няколко часа. Не разбърквайте водата. Масажирайте проблемните области, на които ще нанесете маската, с груба кърпа предварително. Можете да направите пилинг. Навлажнете превръзки в обработената вода и покрийте проблемни области внимателно. Не стягайте превръзките.
Друг метод. Нанесете дебел слой от глина, примесена с минерална вода или билкова отвара, за да получите хумогенна консистенция и намажете проблемите области за 20 мин.
Отиди на сауна
Сауната е незаменима за всеки организъм, който иска здравословен начин за отслабване и борба с целулита. В сауната се получава козметична рехабилитация на кожата: тя подхранва с полезни вещества в организма, извежда вредните, подобрява еластичността на кожата. По време на сауната може да използвате разнообразни маски и етерични масла , които се поемат от кожата по лесно заради разширените пори по време на сауната.
Следвайките тези продцедури , вие ще успеете да се справите с целулита бързо и ефективно. 

Източник: dieti-online.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност