Close search

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г.

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г. Неповторимо уиски преживяване photo-credit

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г. в 17:00 часа и ще продължи до 2 ноември 2014 г., 22:00 часа. 

Единственият по рода си уиски фестивал в България събира за трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери. Тридневното събитие ще приветства своите гости в Sofia Event Center, Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100.

Уиски Фест София 2014 събира на едно място всички вносители на уиски в страната. Обединяващата идея е обогатяване на уиски културата в България. 

Посетителите на фестивала ще могат да се запознаят отблизо с повече от 200 различни уискита, 55 марки и да опитат лимитирани серии от любимите си марки.

По време на фестивала ще бъдат проведени 28 майсторски класове за гостите, водени лично от световноизвестни имена в индустрията, сред които легендарни мастър дистилъри като Фред Ноу, Фиона Саваж, Гордън Моушън и Дейвид Робертсън, и посланици на марките като Ан Милър Том Джоунс, Адам Буут, Джон Кешман, Джой Елиът.

Пълната програма и допълнителна информация за Whiskey Fest Sofia 2014 можете да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg.

Фокус на фестивала ще бъдат малцовите и по-редки уискита, а майсторските класове са насочени към всички, които искат да отключат сетивата си в специална атмосфера.

На някои майсторски класове ще се предложи whisky and food matching, и дори сляпа дегустация в най- буквален вид (със затворени очи).

За всички любители на гурме изживяванията препоръчваме няколко комбинации на уискита от остров Айла- характерни с опушения си характер, който се дължи на торфа, използван от дестилериите, при изсушаването на малца.

Ето няколко предложения от кухнята на остров Айла:

  • Ardbeg 10 YO Single Malt, поднесен с карпачо от елен с каперси;
  • Bowmore 12 YO Single Malt, поднесен със стриди;
  • Laprhroaig Quarter Cask, поднесен с пушена сьомга, върху легло от пълнозърнест хляб, масло и свеж копър;
  • Lagavulin 16 YO, сервиран с пушени и меки сирена и грозде.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK