Close search

Уиски Фест София 2014 - Уникални бутилки, дегустационни уиски щандове и Майсторски класове

Уиски Фест София 2014 - Уникални бутилки, дегустационни уиски щандове и Майсторски класове Тридневното събитие стартира на 31 октомври 2014 г., петък и ще продължи до 2 ноември 2014 г. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Единственият по рода си Уиски Фест София 2014 ще приветства своите гости в Sofia Event Center, Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100. 

Тридневното събитие стартира на 31 октомври 2014 г., петък и ще продължи до 2 ноември 2014 г., неделя. Дегустационните щандове и изложението ще посрещат гости в следобедните и вечерни часове.

Уиски е напитка, чиято консумация е с култура и традиция и със сигурност в голямото разнообразие вкусове и марки всеки посетител ще открие точно тази, която в най-голяма степен отговаря на неговия стил и усещане. Гостите могат да избират сред повече от 55 марки и над 200 уиски вкуса от цял свят.

По време на Уиски Фест в София ще бъдат представени няколко звездни дебюта за българския пазар:

 

  • Hudson – американско сингъл малц уиски, дестилирано в Ню Йорк.
  • Bulleit Rye – уиски от ръж (95%), версия на Bulleit bourbon.
  • Tullamore Dew Phoenix – новата лимитирана серия на Tullamore Dew с алк. съдържание 55%.
  • Laphroaig Select, Bowmore Small Batch, Conemmara Cask Strenght – вдъхновяващи предложения от малцовия спектър.
  • 25-годишно Glenmorangie, наречено „четвърт век“ на годините на отлежаване.
  • 30-годишен Highland Park.
  • 40-годишен декантер на The Famous Grouse.
  • Серия от най-скъпата колекция на The Dalmore Constellation – 5 уникални бутилки на стойност  250 000 евро.
  • Macallan M Decanter – уникален декантер, създаден от трима виртуози – дестилерията The Macallan, дизайн на Фабиен Барон и кристален декантер Lalique. 6-литровата бутилка на този декантер държи рекорд за най-скъпо продадена бутилка уиски по време на търг за повече от 450 000 долара.

По време на Майсторските класове с легендарни водещи като Фред Ноу, Гордън Моушън, Дейвид Робъртсън, Джой Елиът, Джон Кешмън, Том Джоунс, Фиона Саваж, Адам Буут и Ан Милър, ще бъдат дегустирани лимитирани издания, които остават изненада за посетителите.

Събитието отваря врати за всички жадни да научат нови уиски-факти, като се предлага избор между билети в различни ценови категории. Билетите ще се закупуват на място, като за нетърпеливите е активирана онлайн услуга за резервация на whiskeyfestsofia.bg с 10% отстъпка.

Участниците и организаторите призовават към отговорна консумация и въвеждат Етикет на поведение и стандарт за дегустация 1 унция (1oz).

Пълната програма за Whiskey Fest Sofia 2014 може да намерите на whiskeyfestsofia.bg и
facebook.com/whiskeyfestsofia.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност