Close search

Уиски от Космоса

Уиски от Космоса Учени са изстреляли скоч в Космоса photo-credit

Учени са изстреляли скоч в Космоса, за да видят как условията там ще повлияят на вкуса на напитката

Производството на уиски е нещо повече от просто питие, то е традиция, която с времето се развива в търсенето на възможно най-добър вкус. Някои от стъпките в тази посока са повече от странни.

Шотландско уиски, изстреляно в Космоса преди три години, се завръща на Земята, за да може експертите да установят как се развива букетът в условията на ниска гравитация, пише "Дейли мейл".

Учените от Хюстън ще сравнят посредством лабораторни проби оригиналното уиски с престоялото на Международната космическа станция. Очаква се резултатите да изведат производството на напитката до нови революционни висини.

Още от началото на 70-те години НАСА и експерти от Калифорнийския университет правят опити за разработване на вино за първата американска космическа станция Скайлаб.

След множество тестове с различни видове спиртни напитки, те се спират на шерито като идеално за Космоса заради силния вкус и стабилността му.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK