Уиски от Космоса
Учени са изстреляли скоч в Космоса, за да видят как условията там ще повлияят на вкуса на напитката
Производството на уиски е нещо повече от просто питие, то е традиция, която с времето се развива в търсенето на възможно най-добър вкус. Някои от стъпките в тази посока са повече от странни.
Шотландско уиски, изстреляно в Космоса преди три години, се завръща на Земята, за да може експертите да установят как се развива букетът в условията на ниска гравитация, пише "Дейли мейл".
Учените от Хюстън ще сравнят посредством лабораторни проби оригиналното уиски с престоялото на Международната космическа станция. Очаква се резултатите да изведат производството на напитката до нови революционни висини.
Още от началото на 70-те години НАСА и експерти от Калифорнийския университет правят опити за разработване на вино за първата американска космическа станция Скайлаб.
След множество тестове с различни видове спиртни напитки, те се спират на шерито като идеално за Космоса заради силния вкус и стабилността му.
Снимки: flickr.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook