Close search

В очакване на Международното изложение Фестивал „Вино и храна“ 12-14 юни – град Варна

В очакване на Международното изложение Фестивал „Вино и храна“ 12-14 юни – град Варна Фестивал „Вино и храна“ 12-14 юни – град Варна Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Международното изложение „Фестивал вино и храна“ - Варна 2015 /12-14 юни 2015г. се организира от Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура, като е подкрепено от всички браншови туристически организации в региона: 

Варненска туристическа камара;
Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите;
Съюз на хотелиерите – кк „Златни пясъци“;
Варненска асоциация на туристическите агенции;
Съюз на екскурзоводите в България;
Регионален исторически музей-Варна;
Колеж по туризъм - гр. Варна;
Гимназията по туризъм „Асен Златаров” и др.

Фестивалът продължава културата и традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни в града от 30-те години на миналия век до днес. Целта е България и Варна да се утвърдят като гурме дестинация в национален, европейски и световен мащаб и да функционира като такава целогодишно. Това събитие е уникално, както за културния живот в града, така и предизвиква интерес у гостите на града от чужбина, издигайки имиджа на България, като винена и гурме дестинация.

Международното изложение се провежда за трета поредна година в град Варна. То събира над 50 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна, които показват своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Форумът дава възможност да се организират срещи между най-важните участници в бранша - производители и търговци, винари, лозари, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители.

Тази година събитието се провежда във вътрешния двор на Археологическия музей – Варна. Подготвени са и специални пакети за чуждестранни туристи, включващи едновременно посещение на Гурме фестивал „Варна 2015“, Международното изложение „Вино и храна“ и Регионален исторически музей – Варна. Продажбата на пакетите ще се извършва от туроператорите, опериращи в комплексите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, така и в самия град Варна. Вече има проведени разговори с големите немски, полски, румънски, руски и украински туроператори да включат събитието в техните програми и инфопакети.
Събитието съчетава традиционното с новаторското, културното наследство от различен ъгъл (развитието на българската кухнята), повишавайки интереса към културно-историческо наследство с нов интересен разказ за традициите в региона. Това от своя страна ще предизвика интереса и повиши посещаемостта на събитията по време на форума от българските и чуждестранните туристи. 

В програмата на фестивала са включени тематични семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия и други актуални теми, посветени на културния, винения и кулинарния туризъм. В трите дни на фестивала се организират тематични гурме обяди (от 12.00 до 19.00 ч.) с изявени гост-готвачи от цялата страна. 

Темите са посветени на продуктите от български произход с представянето им, както в нов, така и в традиционен прочит. Тематични семинари за участниците са свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия, а представянето на техниките на готвене е от признати шеф-готвачи от България и по света.
Изложението се рекламира активно в официалния сайт на събитието www.winefoodfestival.eu и във фейсбук страницата на изложението, както и в сайтовете на партньорите. 

По предложение на туроператорите от Варна, то беше активно рекламирано на 22-nd WEINmesse Berlin 20-22.02.2015 г., на ITB Berlin, Германия 4-8.03.2015 г., на TTR Bucharest, Румъния 12-15.03.2015 г., Румъния.

Можете да следите всички новини за събитието на winefoodfestival.eu.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност