Close search

Вкусно у дома с Green Master: Омлет с гъби и босилек

Вкусно у дома с Green Master: Омлет с гъби и босилек Как да си сготвим в домашни условия вкусен омлет с помощта на Green Master и техния тиган Ø 24 см Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всеки знае, че храната трябва да е вкусна. В днешно време обаче, освен вкусна, храната трябва и да е полезна. 

В забързаното ни ежедневие ние си вредим достатъчно с всичкия стрес, натоварване и недоспиване, затова храната ни трябва да е възможно най-щадяща здравето. 

Такава е и философията на Green Master - здравословен живот чрез вкусна и правилно приготвена храна.

Отиваме на гости на Нина Тодорова, която реши да пробва тиган Ø 24 см, с който да приготви омлет с гъби и босилек. Ø 24 см е идеален за целта - малък, удобен и лек, което ще позволи да направим омлета лесно. Освен това специалното му покритие позволява да се готви със съвсем малко или дори никаква мазнина, което го прави достоен представител на серията на Green Master за вкусно и здравословно готвене.

Без да се бави много, Нина ни представя необходимите продукти за това ястие. Ето ги и тях:


- 2 с.л. масло
- 100 г кашкавал, настърган
- 100 г гъби от буркан, нарязани
- 6 яйца
- 100 г сирене ементал
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- босилек - пресни листа за гарниране

Започваме с приготвянето на омлета. Ето как се случват нещата в няколко прости и лесни стъпки.

Разбиваме яйцата с малко сол на вкус.


Към разбитите яйца прибавяме гъбите и настърганите сирена. Разбъркваме внимателно.


Разтапяме маслото в нагорещения тиган, изсипваме и пържим сместа от двете страни.


Омлета сервираме веднага, поръсен с черен пипер на вкус и пресния босилек.


Ако се притеснявате, че тиганът може да се окаже малък, недейте. Реално погледнато, тиганът поема 1,5 литра и би ви стигнал за всякакви ястия със зеленчуци. Като дизайн е удивително удобен, здрав и същевременно лек. А ако си разпределите добре продуктите, малкият размер няма да ви прави впечатление.

Най-големият му плюс е покритието му. Тиганът Ø 24 см е от серията STONELINE® – незагарящи съдове с каменно покритие. Със съдовете за готвене от тази линия храната става така, все едно сме я приготвили на истински камък. Революционното покритие от микроскопични частици камък от Швейцарските Алпи дава този уникален вкус на всяко ястие.

Освен това чрез него може да се готви с много малко мазнина. В случая за омлета Нина ползва 2 с. л. масло, но това е изцяло в името на вкусовите качества.

А ето как изглежда вече сготвеното ястие. Определено има апетитен вид, а миризмата е още по-примамлива.


С Нина продължаваме да тестваме уредите на Green Master, така че очаквайте скоро новите ни предложения. 

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Браво, прочела си брошурата!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност