Close search

Вкусно у дома с Green Master: шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди

Вкусно у дома с Green Master: шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди Шоколадови палачинки с крем от маскарпоне и ягоди Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем, че щастието е здраве. А какво на мен ми носи щастие в кухнята? Веднага ще ви отговоря - шоколадът. 

Както предните пъти ви разказах, от Green Master много държат на здравето, но и на щастието. И затова днес ще тествам техния тиган за палачинки, защото палачинките също носят щастие :) Обаче, както ви казах, за мен това щастие е пълно, когато има шоколад, така че палачинките ще са шоколадови, и за да е още по-пълно щастието, ще напълним палачинките с крем от маскарпоне и ягоди.

И без да губя повече време, влизам в кухнята и запретвам ръкави. Разбира се, първо да ви кажа необходимите продукти за шоколадовите палачинки с крем от маскарпоне и ягоди.

- 1 с.л. кисело мляко
- 450 мл прясно мляко
- около 200 г брашно
- 4 яйца
- 1 пак. ванилия 

- 100 г шоколад, разтопен на водна баня или течен шоколад 
масло


* Необходими продукти за крема:

- 500 г маскарпоне 
- 200 г пудра захар 
- 200 г ягоди, нарязани на кубчета

Започваме с приготвянето. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки прясното мляко и брашното, докато получим гъста каша. 


Прибавяме киселото мляко и ванилията.


В касерола на водна баня разтапяме шоколада и след това го добавяме към палачинковата смес, като междувременно разбъркваме внимателно.


Нагряваме тигана за палачинки с много малко масло. В него сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до порозовяване на палачинките.


За крема: в купа смесваме и разбъркваме добре маскарпонето с пудрата захар. Добавяме нарязаните ягоди и разбъркваме внимателно, за да ги смесим добре.


С получения крем намазваме палачинките, навиваме ги на триъгълници или руло и сервираме. 


Тиганът, в който правих палачинките е едно от новите попълнения в семейството на Green Master

Той е от серията Stoneline, за чието уникалното каменно покритие вече ви разказах. И в този случай, тиганът позволява да приготвяте без проблем много вкусни палачинки, които равномерно се запичат, без да ви създават неудобство, че ще залепнат за тигана. Обикновени палачинки може да приготвите без използване на масло и мазнини, а след това също толкова лесно се почиства. Аз ползвах съвсем малко масло, защото в сместта имах шоколад. Тиганът е подходящ и за приготвяне на яйца, омлети, стекове и др.

И ето как се получаха моите шоколадови палачинки с крем от маскарпоне с ягоди:

Бон апети от мен и очаквайте още вкусни ястия, приготвени в прекрасните съдове на Green Master!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност