Close search

Вкусно у дома с Tupperware (3 част)

Вкусно у дома с Tupperware (3 част) Да сготвим вкусно у дома с Tupperware Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Днес е третата финална част от тестването ми на уредите Tupperware. Понеже наближават едни от най-хубавите празници - Коледа и Нова година, реших да тествам как ще се получи погача "Слънце" в Ултра Про.

И така, започваме с необходимите продукти за Погача"Слънце"

850 г брашно, 42 г прясна мая, 250 мл топло прясно мляко, 2 яйца + 1 жълтък за намазване, 125 мл олио, 100 г масло, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 10 г маково семе.

Топлото мляко изсипваме в Кана-миксер и добавяме натрошената мая и захарта. Разбъркваме добре, докато се разтворят съставките. Оставяме да престои 10 минути.

В купа слагаме около 500 г от брашното. Добавяме престоялата мая, олиото, солта, двете яйца и разбъркваме с лъжица. След като се получи лепкаво тесто, махаме лъжицата, добавяме останалото брашно и започваме да месим с ръце.

Готовото тесто разделяме на 8 равни части и ги оформяме на топки. Всяка топка разточваме на кора, която намазваме с разтопеното масло.

Подреждаме ги една върху друга. След като сме готови с всички кори, набрашняваме плота, слагаме корите и поръсваме и отгоре с брашно. Внимателно разточваме по-голяма кора.

Кръга разделяме на 8 триъгълника. Всеки триъгълник увиваме като кифличка, като започваме от по-широката страна. Всяка кифла разрязваме на две.

С малко масло намазваме Ултра прото и подреждаме половинките "кифлички", като в средата поставим три изправени, а отстрани нареждаме "легнали" останалите. Намазваме с жълтък и поръсваме с маковото семе. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути. 

Печем погачата в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Междувременно реших да направя бърза сезонна салата в една от страхотните купи на Tupperware, която освен за поднасяне на салата е много добър избор и за съхранението ѝ, ако не успеем да хапнем цялата салата на едно хранене. 

Ето и необходимите продукти за Зимна салата от червено зеле с моркови: 1 малка червена зелка, 2 моркова, зехтин, оцет и сол на вкус.

Почистваме и нарязваме зелето. Измиваме, обелваме и рендосваме морковите.

Поставяме зеленчуците в купата, добавяме зехтина, оцета и солта на вкус. Разбъркваме и сервираме.

Ако ни остане от салатата, я затваряме в купата и поставяме в хладилник.

Следва десертът. Избрах Тирамису в купички за сервиране на Tupperware, защото освен за сервиране, те са чудесни и за пренасяне на храна, тъй като разполагат със страхотни капачета. 

Необходими продукти за Тирамису в купички: 400 г бишкоти, 500 г сирене "Маскарпоне", 420 мл кафе еспресо, 4 яйца, 150 г пудра захар, 20 г натурално какао, 6 мл амарето или есенция.

В Кана-миксер разбиваме жълтъците със захарта и маскарпонето. В Екстрашеф разбиваме белтъците на сняг, добавяме ги към маскарпонето заедно с амаретото.

Потапяме бишкотите в кафето, след това ги редим в купичките, като пропорционално прибавяме и от крема. За завършек поръсваме с Поръсвачката с какао. 

Изстудяваме и сервираме.

С тези рецепти завършвам тестването на уредите на Tupperware за тази година. Това, което бих споделила още е, че иновативният им дизайн определено привлича окото, но докосването им и влизането в кухнята с тях е страхотно изживяване. Те са отличен, икономичен и изключително удобен помощник в кухнята. Ако и вие искате да ги изпробвате, може да организирате Tupperware парти с личен Демонстратор от Tupeprware и освен, че ще се запознаете с тях, ще получите и много хубави подаръци. Повече за Tupeprware партито може да видите тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност