Close search

Яжте повече зелени плодове и зеленчуци

Яжте повече зелени плодове и зеленчуци Яжте повече зелени плодове и зеленчуци Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Медици твърдят, че трябва да включваме във всекидневното си меню повече зелени плодове и зеленчуци, особено през тези месеци, защото сега организмът ни се нужда е повече грижи и поддръжка.

Именно зелените плодове и зеленчуци съдържат много витамини и полезни вещества, които подпомагат организма ни да се бори успешно с вирусите и инфекциите.

"Шампион" в зеления списък е Авокадото. То ни дава богатство от мононенаситени мазнини, съдействащи за понижението на холестерина в кръвта. Съдържа също витамин Е и естествения антиоксидант лутеин, изключително важен за зрението.

След него в списъка са броколите. Те са силни борци с раковите клетки,намаляват и подтискат действията им. 

Брюкселското зеле съдържа фитохимикали с антираков ефект и е чудесен източник на витамин А и С, както и на калий. 

Ако тези по-специални зелеви видове са трудно достъпни – върши работа и обикновеното бяло зеле. То не ни товари с калории, а в същото време зарежда с много витамини К, С и бета-каротин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност