Close search

Забравените бабини гозби

Забравените бабини гозби На баба гозбите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Нищо не може да се сравни с вкуса от детството, моментите на село, когато баба ни приготвяше вкусни гозби. И странно, но любимите ни храни изобщо не изискваха невероятни кулинарни умения, нито пък екзотични продукти, напротив! 

Бяха ни достатъчни ръцете на баба и няколко зеленчука от градината.
Нека си припомним за любимите забравени гозби от нашето детство. Сега приготвяте ли си ги? 

Яйце на вестник

По-безвредният вариант е върху хартия, която не съдържа мастило, но няма какво да си кривим душата – яйцата на вестник са просто неповторими! Приготвени върху печката на дърва и поръсени със соли и червен пипер... без да се усетим изяждахме и прегорялата хартия отдолу.

Попара от чай, сирене, хляб, захар и масло

Любимата закуска! Никога няма да забравим моментите, когато отваряйки очи рано сутрин, липовият чай вече се вареше в чайника на печката и попарата ни чакаше на масата. Цялата къща миришеше на липа, а ние нямахме търпение да закусим и да изтичаме на поляната, където започваше поредният безгрижен ден. Не, няма да забравим аромата на попарата от чай – това е мириса на ваканцията!

Лютика

Помните ли лютиката на баба? Топяхме селския хляб в нея и си мислехме, че на този свят няма нищо по-вкусно.

Циганска баница

Най-обичаната следобедна закуска. Правехме си я, докато гледахме „Милион и едно желания“ или докато баба и дядо бяха заети в градината или събираха сеното.

Източник: bgkef.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност