Close search

Защо да ядем ананас

Защо да ядем ананас Причини, поради които е добре да ядете ананас Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ананасът е тропическо растение като бананите с годни за консумация плодове. Той има светло жълто фиброзна вътрешност годна за консумация, която е естествено много сладка. 

Плодът е най-вкусен, когато узрее. Някои хора смятат, че ананасите са изключително луксозни и дори екзотични плодове.

Полезни хранителни съставки

Сладкият ананас е чудесен източник на витамин C, B1, B2, B3, B5 и B6. Той също така е богат на манган, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий и диетични фибри. Най-високото съдържание на ензима бромелаин е в ананаса, който има много приложения за нашето тяло и здраве. Бромелаинът помага на тялото ни да балансира и неутрализира течности, така че то да е нито твърде алкално, нито прекалено кисело.

Изграждане на здрави кости

Той е богат източник на манган, който е нужен по тялото си, за да изгради здрави кости и е необходим за здравето на деца, тийнейджъри и възрастни хора, чиито кости са с вероятност да бъдат отслабени като пораснат.

Намаляване на стреса и дава енергия

Манганът помага в създаването на ензими, използвани в производството на енергия в тялото. също така намалява стреса, тъй като те съдържат добри нива на витамини от група В, които са жизненоважни за правилното функциониране на мозъка и увеличаване на способността Ви да се справяте със стреса ефективно.

Подпомага храносмилането

Ензимът бромелаин се намира в стъблото или ядрото на сладкия ананас. Той помогне в храносмилането чрез разбиване на протеиновите частици в храната. Също така е чудесен за естествена детоксикация и е известен със своите противовъзпалителни и анти-съсирващи свойства.

Другите ползи от плода ананас са: укрепване на венците, добър източник на фибри, предотвратява появата на астма, благодарение на бета каротините в него, действа противовъзпалително и детоксикиращо, понижава високото кръвно, срещу артрит, предотвратява кръвни съсиреци, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност