Close search

Защо е полезно да хапваме авокадо през зимата?

Защо е полезно да хапваме авокадо през зимата? Няколко причини да хапваме авокадо през зимата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Плодовете на авокадото имат ценни хранителни качества (до 30 % лесноусвоими мазнини, много витамини, малко захари).

Авокадото е хранителен продукт, който може да се комбинира с почти всяка храна. Може да го сложите в пилешката салата, да го намажете върху филийката си сутрин, да го добавите към плодовата салата. 

Богато е на витамин Е. Затова специалистите да го включим в зимното си меню. Това е витаминът, който защитава клетките от вирусите и съхранява младостта им. 

Гони умората. През зимата ни се налага да се справяме с умора, сънливост, нервно напрежение. А авокадото ще ни помогне да подобрим паметта, да се почувстваме по-бодри, да възстановим нервната система. 

Повишава имунитета. В него има витамин С, който помага на организма да пребори простудните вирусни заболявания. 

Подобрява храносмилането. Помага при запек, нормализира работата на храносмилателната система и не е никак калорично - в 100 г авокадо има приблизително 160 Ккал

Авокадото е афродизиак. Може и да не сте чували, но авокадото е много ефективно като средство за подобряване на либидото. В древността са го използвали за лечение на импотентност.

Източник: jiveizeleno.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност