Close search

Защо ядките са суперхрана

Защо ядките са суперхрана Ядки = суперхрана Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ядките се възприемат като здравословна храна, тъй като са богати на калории, но трудно могат да предизвикат покачване на теглото.

Те потискат апетита, тъй като имат високо съдържание на протеини и фибри, които карат хората да се чувстват по-сити.

Черупковите плодове съдържат ненаситени мазнини, които могат да помогнат за предотвратяване на съсирването на кръвта и да поддържат редовен сърдечния ритъм, пише още tialoto.bg.

Шамфъстъци

Те са богати на антиоксиданти, включително калий, който е полезен за нервната система. Подходящи са за хора с диабет тип 2, тъй като контролират кръвната захар.

Бадеми

Те са богати на витамин Е, магнезий и калций. Добри са за понижаване на кръвното налягане, а съдържанието на калций е добре за здравето на костите.

Кашу

Богати са на мед, което е добре за нервите, костите и имунната система. Консумирайте ги, ако имате камъни в жлъчката. Кашуто съдържа химикали, които намаляват нивата на холестерола.

Макадамия

Богата е на калций, желязо, магнезий и цинк. Полезна е за хора с инсулти и исхемична болест на сърцето. Противодейства на запушването на артериите и намалява нивата на холестерол в кръвта.

Лешници

Богати са на фолиева киселина, мононенаситени мазнини, витамин Е, мед и манган. Добри са за здравето на сърцето, намаляват риска от вродени дефекти.

Орехи

Богати са на антиоксиданти. Предпазват от запушване на артериите, тъй като намаляват възпалението и окисляването в артериите след консумиране на мазна храна.

Бразилски орехи

Богати са на селен, който предпазва клетките от увреждане. Стимулират плодовитостта на жената, като помагат за образуването на здрави фоликули.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност