Close search

Здравните ползи на червеното вино

Здравните ползи на червеното вино Здравните ползи на червеното вино Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ново проучване показва, че положителните страни при червеното вино надделяват спрямо вредата от алкохола.

На първо място червеното вино намалява холестерола. Според ново проучване на учени от университета в Мадрид червеното вино намалява с 9% нивото на лошия холестерол.
Освен това подобрява здравето на сърцето, благодарение на полифенолите в червеното вино, които запазват гъвкавостта на кръвоносните съдове и предотвратяват риска от съсирване на кръвта.
Третата причина за полезността на червената напитка е способността да регулира нивото на захар в организма.

Четвърта здравна полза – полезно е за мозъка. Червеното вино предпазва от развитие на Алцхаймер, повишава умствените способности и поддържа остротата на ума.
На пето място червеното вино се бори с настинките. Изследване показва, че тези, които пият по 14 чаши вино на седмица, намаляват риска от вируси с 40%.

Шесто – червеното вино предпазва от рак. До това заключение достигнали учените от Университета на Вирджиния, САЩ. Те установили, че в ресвератрола, чудесен антиоксидант, съдържащ се в люспите на гроздето, има силата да разруши зародиши на ракови клетки.
Седмото полезно свойство на червеното вино е, че намалява теглото. Червеното вино има съставки, които потискат растежа и узряването на мастните клетки.

Осмата добра причина да пиете червеното вино е, че не се използва само за пиене, но и за готвене.

Виното се използва в кухните по света за приготвяне на сосове, подчертава агенция БГНЕС.

Източник: zdraven.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност